11 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Datum:

Marketing

[ad_1]

Na prošlotjednoj Netokracijinoj konferenciji Employer Branding, koja se održala u prostorima Algebra LABa u Zagrebu, govorilo se ne samo o teorijama za bolje brendiranje poslodavca, već i o primjerima iz prakse. Tvrtke Inchoo iz Osijeka, Hooloovoo iz Beograda i Infinum iz Zagreba tako su predstavile načine na koje one dolaze do novih zaposlenika i grade imidž poželjnog poslodavca u vrijeme kada trebate biti posebno kreativni kako biste se izdvojili od velikog broja konkurentskih tvrtki.

Desetljeće bloga tvrtke Inchoo

Zrinka Antolović, event managerica u Inchoou, govorila je o tome što za ovu tvrtku, kao poslodavca, znači pisanje bloga. Naime, Inchoo već više od desetljeća održava i piše stručni blog koji je izrastao u ne samo dobru zbirku znanja, već i jedan od najboljih kanala za pronalazak klijenata, ali i novih zaposlenika. Kada je Inchoo 2008. nastao, kaže Zrinka, nije bilo gotovo nikakve dokumentacije za rad na platformi na kojoj su oni radili, stoga se rodila ideja da, kada developeri sami riješe neki problem – o tome i pišu.

Nekoliko desetaka tekstova kasnije, Inchoo je u ecommerce zajednici postao poznat kao tvrtka koja rado dijeli svoje znanje, što se pokazalo vrlo uspješnim na nekoliko načina. Naime, Zrinka kaže kako su 95% čitatelja bloga bili developeri koji su tražili rješenje problema, dok su preostalih pet posto čitatelja bili trgovci koji su bili u potrazi za agencijom koja im može napraviti internetsku trgovinu. Pisanje bloga stoga je Inchoou znalo donijeti i do 100 upita za suradnju mjesečno, a Zrinka kaže kako su imali mnogo slatkih briga razmišljali koje će poslove prihvatiti.

Budući da je gotovo svaki zaposlenik Inchooa pisao blog, sami…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...