18 C
Sisak
Utorak, 21 svibnja, 2024

Odlučeno o dobitnicima priznanja Grada Siska – neki prijedlozi nisu prihvaćeni

Datum:

Marketing

Gradsko vijeće Grada Siska je u ponedjeljak na prijedlog Odbora za javna priznanja Povjerenstva odlučilo o javnim priznanjima Grada Siska koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Siska.

Ove godine dodijelit će se tri nagrade za životno djelo preminulim Siščanima.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se dr. Stevi Kovačeviću za izuzetni doprinos na području medicine, spašavanja i zalaganja za ljudske živote, te stalnoj predanosti gradu Sisku i njegovim stanovnicima.

Sisačkom novinaru i publicistu Zdravku Strižiću nagrada za životno djelo dodjeljuje se za ukupni doprinos i stvaralački rad na promicanju grada Siska kroz novinarski i književni rad.

Za iznimna postignuća na području povijesti umjetnosti i osobite zasluge u području znanosti Nagrada za životno djelo posthumno se dodjeljuje i Veri Horvat Pintarić.

Pohvala Grada Siska dodjeljuje se Mireli Gec zbog doprinosa razvoju kvalitete školskog sporta u Republici Hrvatskoj kao i zbog osobitog doprinosa na području kineziologije, a Pohvala Grada Siska dodjeljuje se Ratku Bjelčiću na području književnog stvaralaštva.

Na istoj sjednici Gradskog vijeća su dvojica vijećnika Nove vizije (Bojan Dadasović i Marko Rafaj) predložili, u ime Nove vizije, i dodatna tri prijedloga za pohvale Grada Siska.

Sva tri su odbijena.

Prijedlog za pohvalu Hokejaškom klubu Siscia za ostvarene rezultate je odbijen većinom glasova, a ZA su bili HDZ-ovi vijećnici i Nova vizija, dok su za prijedloge da se pohvale dodijele Gradskoj četvrti Galdovo za iznimni aktivizam i rad na terenu te direktorici Sisačkog vodovoda Sanji Mehinović za iskorištenje sredstava iz Fonda solidarnosti u 99,64 % iznosu, odnosno 11,4 milijuna eura, glasala samo dvojica vijećnika Nove vizije, a ostali su bili protiv ili suzdržani.

“Nakon što su sva tri prijedloga odbijena, a da isto koriste u promidžbene svrhe kada je potrebno, nisam vidio svrhu ostanka na sjednici Gradskog vijeća te sam napustio daljnji rad. Kao nezavisni kandidat koji je dobio najveći broj glasova Siščana i Siščanki ikad dužan sam samo i isključivo provoditi ono za što sam se zalagao jasno i transparentno ove tri godine. Kako od prvog dana tako i do kraja svoje političke karijere!” – napisao je na svom Facebook profilu predsjednik Vijeća Bojan Dadasović.

- Marketing -

Možda vas zanima...

GALERIJA: Mosa Bavlju 64000 ( Samo ljubav ) -humanitarni ultra maraton

FOTO: Željko Rakarić Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić...

Duhovno-molitveni susret u organizaciji Udruge „Betlehem“

Duhovno-molitveni susret u organizaciji Udruge „Betlehem“ Sisak održat će...

Blagoslovljeni novi prostori uprave Caritasa Sisačke biskupije

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak, 17....

Prijavi se na natječaj i postani i ti dio Policijske uprave sisačko-moslavačke

„San većine dječaka je da jednog dana postanu policajci,...