15 C
Sisak
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Datum:

Marketing

[ad_1]

Kad smo postavljali plan za preuzimanje ovog podcasta, pa makar (zasad) na jednu epizodu, znali smo da se nećemo raspravljati oko jedne konkretne teme, kao što inače rade naši glavni hostovi Mia i IBB.

U trideset minuta teško je pokriti mnogo toga kad morate pričati o gamingu općenito, no zato smo se fokusirali na nekoliko tema usko vezanih s gaming svijetom, a koje su dosad kroz, većinom, mainstream medije uglavnom obrađene površno ili senzacionalistički:

  • Video igre su štetne za djecu i mlade te potiču nasilje.
  • Za razliku od drugih IT poslova, razvoj “igrica” nije baš mukotrpan posao.
  • Esport nikad neće dostići brojke klasičnih sportova.

Glavni povod je dakako Reboot Infogamer, koji je u svom 8. izdanju prerastao i neke od najutjecajnijih europskih sajmova. Ove godine još veći prostor, kroz šest dana ugostio je više od 100 tisuća posjetitelja. Osim vodećih svjetskih brendova koji su na Infogameru izlagali, poput Sony PlayStationa, Konamija, Activisiona, Ubisofta, Asusa, Oculusa i mnogih drugih, kao dio Indie Games Festivala na sajmu ove godine svoje projekte izlagalo je na desetke indie developera iz cijelog svijeta.

Naravno bila su tu i Netokraciji poznata imena poput Gamepiresa koji su prošle godine punili naslovnice svojom SCUM uspješnicom, veterana iz Croteama, ali i Phageborn čiji izlazak početkom 2020. isčekujemo s nestrpljenjem. Bilo je tu još mnogo novih i starih imena, ali najboljom regionalnom igrom ove godine okrunjena je slovenska perjanica Mordhau, koja se u samo tjedan dana prodala u preko 500 tisuća primjeraka, a iza koje stoji razvojni studio Triternion.

Ne potiču nasilje, ali potiču vještine

Pa iako je, primjerice Mordhau, igra koja simulira…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...