22 C
Sisak
Utorak, 30 travnja, 2024

Što vama, a što restoranima znači digitalizacija dostave hrane i dolazak UberEatsa i Deliverooa

Datum:

Marketing

[ad_1]

#DobarTech


U suradnji s generalnim pokroviteljem Vipnetom te partnerom projekta Konzum klik, Netokracija se kroz #DobarTech u studenom potpuno posvećuje potencijalu digitalnog života kad naručujemo gablec – ili hranu kod kuće. Ugostiteljima pak zainteresiranima za digitalizaciju, Vipnet u studenom nudi potpuno komunikacijsko rješenje za male poduzetnike!

Što se uopće događa na hrvatskom tržištu digitalnog naručivanja hrane?

Internetski servisi za naručivanje hrane nisu ništa novo i prvi među njima u Hrvatskoj i regiji, poput Pauza.hr i Donesi.com, usadili su korisnicima naviku naručivanja putem interneta. Ovih dana se naručivanje hrane zapravo gleda kao na prilično učmali dio internetske trgovine, ali prošlih nekoliko mjeseci pokazuje – lokalno, ali i globalno – da se situacija drastično mijenja!

U Hrvatskoj je i dalje najveći servis te vrste Pauza.hr kojeg je prije nekoliko godina preuzeo svjetski servis FoodPanda. U međuvremenu je cijeli niz izazivača, poput Restoranka koji se služio ‘lean’ metodologijom razvoja, Indexovog Foodspotsa koji je nastao kao revitalizirani Restorani24x7 te Jelovnika Bojana Bernika kojeg je 2014. akvizirala Styria, pokušao oduzeti krunu Pauzi.hr.

FoodPanda je 2014. preuzela vodeći hrvatski servis za naručivanje hrane.

Nijedan se od konkurenata nije uspio približiti Pauzi. Doduše, nijedan nije (čudom) uveo plaćanje karticama sve dok prije nekoliko tjedana to nije učinio eKupiFino.hr. Iza najnovije platforme za naručivanje hrane stoji MSAN grupa, jedna od najvećih IT grupacija u Hrvatskoj i regiji.

S obzirom na to da istraživanja pokazuju da 85 posto Hrvata kupuje putem interneta, eKupiFino.hr je iskoristio činjenicu da je MSAN grupa…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...