12 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Svijet bez (duhanskog) dima zahvaljujući tehnologiji? Da, ako pitate Philip Morris

Datum:

Marketing

[ad_1]

Philip Morris International želi svijet bez duhanskog dima te ulaže značajna sredstva kako bi se to i ostvarilo. Naime, kompanija radi na uvođenju bezdimnih proizvoda, a na jučerašnjem druženju, naglasak je bio na IQOS-u. Riječ je o duhanskom proizvodu  kojega čini elektronski uređaj s duhanskim umetcima HEETS koji su posebno proizvedeni isključivo za korištenje s IQOS uređajem. Za razliku od klasične cigarete, nema izgaranja duhana već se on – zagrijava. Zašto je to važno?

Naime, duhan u cigareti gori na temperaturi većoj od 600°C pri čemu nastaje dim koji sadrži štetne kemikalije i spojeve. Budući da IQOS zagrijava duhan na manjim temperaturama, do 350°C, ne nastaje niti dim niti pepeo, a poradi niže temperature zagrijavanja, nastaje čak 90 do 95 posto manje štetnih spojeva u odnosu na štetne spojeve prisutne u dimu cigarete, objašnjavaju u Philip Morris Internationalu.

Inače, jedno konzumiranje IQOS-a odgovara prosječnom korištenju cigarete, nakon čega je vrijeme za novi duhanski umetak.

3,7 milijuna pušača ostavilo cigarete i prešlo na IQOS

Možda će se netko zapitati čemu sve ovo umjesto da pušači jednostavno prestanu pušiti, međutim podaci pokazuju da odgovor na pitanje nije jednostavan jer se cigarete konzumiraju unatoč zabranama pušenja u različitim prostorima, visokim cijenama i slično. Kako je rečeno jučer, u posljednjih deset godina PMI provodi intenzivna istraživanja vezana za razvoj proizvoda s potencijalnom smanjene štetnosti, a do sada su u to investirali čak 3 milijarde dolara.

Rezultat svih tih napora su, uz već spomenuti IQOS, još tri različite proizvodne platforme smanjenog rizika. Također, navodi se podatak kako je do…

[ad_2]

Source link

Možda vas zanima...