25 C
Sisak
Utorak, 30 travnja, 2024

Nije sve u ping pong stolovima – 4 ključne poruke za marketingaše s Web Summita

Datum:

Marketing

[ad_1]

Margrethe Vestager, EU šefica za tržišno natjecanje koja je Google ove godine kaznila kaznom od 2.4 milijarde eura, bila je jedna od sudionica ovogodišnjeg Web Summita.

Među njima, bila je Margrethe Vestager, EU šefica za tržišno natjecanje koja je Google ‘opalila’ po džepu za 2.4 milijarde eura, Joseph Lubin, čovjek iza blockchain platforme Ethereuma, Wyclef Jean koji je publiku digao na noge impromptu izvedbom hitova poput Ready or not pa čak i legendarni Stephen Hawking koji se pridružio video feedom.

No, među temama privatnosti i slobode na internetu, fintecha i kriptovaluta, gaminga i industrije zabave te drugih, bilo je itekako govora o oglašavanju. Ovdje su izdvojena samo neka od najdojmljivijih predavanja i poruka kojih se nije loše prisjetiti.

1. Postali smo bogati podacima, ali siromašni sadržajem. (Brad Parscale, Donald Trump’s digital director)

Od kuda bolje krenuti nego od marketera koji je digao svijet na noge – digital direktora Trumpove predizborne kampanje. U svakom smislu, Brad Parscale je bio Trumpov marketing. Ne ulazeći sada u politiku, čovjeku moramo skinuti kapu. Ipak je učinio, po mnogima, nezamislivo.

Već nakon prvih brojki, ostala sam zatečena. Uz Big Data i svu silu algoritama Cambridge Analytice (koga zanima više, ima zanimljiv omanji člančić na 20ak stranica), u samo tri mjeseca kampanje korišteno je 150.000 primjera različitog sadržaja. STO PEDESET TISUĆA! Precizno targetiranih budućoj mami iz Michigana, penzioneru iz Floride ili investitoru iz Alabame, i to iz sata u sat. A umjetnost u čitavoj priči bila je njihovo prevođenje podataka u sadržaj.

Pokušajte se samo zamisliti u tom uredu tijekom kampanje ili izborne…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...