13 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Osijek Mini Maker Faire – konferencija, sajam i festival za sve koji stvaraju – vraća se u svibnju!

Datum:

Marketing

[ad_1]

Nakon dva uspješna izdanja Osijek Mini Maker Fairea u Osijek Software Cityju su nadasve zadovoljni utjecajem koji je ovaj događaj imao na zajednicu. Prvenstveno se tu radi o povećavanju maker zajednice i poticanje na stvaranje nečeg potpuno drugačijeg. Upravo zbog toga Osijek Mini Maker Faire ulazi u svoje treće izdanje koje će se održati 6.svibnja u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek.

Stara lokacija pokazala se i više nego dobra za održavanje još jednog izdanja ovog zanimljivog događaja koji bi se najbolje mogao opisati kao “od svega pomalo”. Mini Maker Faire je u isto vrijeme konferencija, sajam i festival koji okuplja sve one koji žele stvarati i sami uzeti stvari u svoje ruke.

Originalni Maker Faire ipak nije iz Osijeka, već se održava više od deset godina diljem svijeta u gradovima poput Pariza, Detroita ili Tokija. Osječka se verzija, pak, razvija putem licence originalnog projekta. Jasno je kako je osječki Maker Faire mnogo manji nego onaj u Berlinu, pa se zato i zove Mini Maker Faire.

Pozvani su svi koji nešto stvaraju

Organizatori na treće izdanje sajma pozivaju sve one koji rade na projektima koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, VR, 3D printanje, lasere, modelarstvo, raketarstvo, strojeve svih vrsta i još bilo što drugo što se može napraviti u solidnoj radnoj sobi ili dvorištu.

Prijave za ovo izdanje upravo traju, a ako želite pokazati što imate svakako preporučamo ispunjavanje prijavnice i sudjelovanje na Mini Maker Faire. Ako, pak, sajam/konferenciju/festival želite podržati na nešto drugačiji način – otvorene su prijave i za sponzore i partnere. Vidimo se!

Post Osijek Mini Maker Faire – konferencija,…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...