14 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

Datum:

Marketing

[ad_1]

Sve češće imamo priliku čuti o jačanju regionalnih IT zajednica diljem Hrvatske, a opet, oko najvećih središta, u Splitu i Osijeku. Dobre vijesti ovaj put stižu iz Zagrebu susjedne Krapinsko-zagorske županije, a koja do proljeća 2020. planira realizirati projekt Poslovno-tehnološkog inkubatora u koji je uloženo 30 milijuna kuna.

Projektom Poslovno-tehnološkog inkubatora želi se razviti nova, inovativna poduzetnička infrastruktura s ciljem poticanja poduzetništva i jačanja konkurentnosti poduzetnika na području Krapinsko-zagorske županije, ističe Dražen Kralj, voditelj Poslovno-tehnološkog inkubatora KZŽ-a. To mi potvrđuje i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, komentirajući kako inkubator ima priliku postati centralno mjesto za dobar posao u Županiji:

Uspostava inkubatora nastavak je potpore koju Županija pruža posljednjih godina te ovime zatvaramo započete aktivnosti na podršku poduzetnicima početnicima, ali i otvaramo novo poglavlje za poduzetništvo u ovoj regiji. Pripremili smo sveobuhvatan sustav potpore – mentorstva poduzetnika i stručnjaka, pomoć i savjetovanje pri pokretanju poslovanja, podršku razvoju poslovanja, umrežavanje s iskusnim poduzetnicima te pomoć pri realizaciji investicija. Ovim aktivnostima Zagorje postaje prava startup bajka na dlanu.

Uz uspostavu inkubacijskih prostora za novoosnovana poduzeća u proizvodnom i uslužnom sektoru, višenamjenske dvorane, ali i coworking prostora, inkubator će također jedan dio infrastrukture posvetiti edukacijsko-tehnološkom prostoru za budući Centar modernih tehnologija te inovativni laboratorij koji će zajedno pružati podršku poduzetnicima u razvoju novih proizvodnih linija pomoću…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...