14 C
Sisak
Petak, 3 svibnja, 2024

Kako je domaći servis ZapSnap za dijeljenje ‘screenshoteva’ osvojio ProductHunt

Datum:

Marketing

[ad_1]

Dijeljenje screenshota je nešto što svi radimo svaki dan bez previše razmišljanja. Bilo da je razlog posao ili samo slanje smiješnih situacija na koje naiđete na svojim brojnim internetskim avanturama. Slati ih možete preko gotovo svake aplikacije za chat, ali ne postoji niti jedna aplikacija koja vam omogućava slanje privremenih screenshota koji prestaju postojati kada se zatvori prozor u kojemu se nalaze. Barem nije do nedavno. 

Naime, domaći developer Hrvoje Šimić, suosnivač konzultantske tvrtke Two Bucks, realizirao je upravo ovakvu aplikaciju, a u razgovoru mi je otkrio kako funkcionira i za što služi. Aplikacija se zove ZapSnap, a za sada je dostupna za MacOS sustav. Hrvoje o ZapSnapu kaže kako je to:

Besplatna i open source MacOS aplikacija za dijeljenje privremenih screenshotova. Za dijeljenje koristi peer to peer tehnologiju (istu kao torenti). Screenshotovi su dostupni dokle god je preglednik otvoren i pregledava sliku, a kad se zatvori dijeljenje je završeno, što donekle ima efekt Snapchata.

Hrvoje kaže kako će aplikacija biti korisna svakome tko često dijeli screenshotove.

50% potreba, 50% znatiželja

Istina, ova ideja se čini zanimljiva i zabavna, ali nije da sam se ikada zatekao kako razmišljam o tome da bi bilo super imati privremene screenshote. Prema tome, zanimalo me kako je Hrvoje uopće došao do ove ideje, odnosno je li se radilo o potrebi ili znatiželji:

Pomalo oboje. Nisam bio zadovoljan postojećim aplikacijama za dijeljenje pa sam želio izdati svoju, sa jednostavnijim sučeljem. Nakon toga sam otkrio Webtorrent, tehnologiju za peer to peer dijeljenje torrent fileova unutar preglednika, što me zaintrigiralo da to pokušam spojiti sa…

[ad_2]

Source link

- Marketing -

Možda vas zanima...