19 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Sisak postaje Božićni grad

Datum:

Marketing

Sisak u prosincu očekuje predivna božićna priča, otvaranje pravog malog božićnog grada koji će imati svoju središnju ulicu u popularnoj, među Siščanima znanoj Drugoj ulici, za tu prigodu nazvanoj ˝Najljepša božićna ulica˝, potom trgove, prolaze, ulaze.., a posvuda će se kriti prava božićna čuda. Naime, bivši T-com prostor, u tom će vremenu, od 21. do 23. prosinca, postati „Radionica vilenjaka“, u dvorištu Radio Siska i u prostoru Daskališta bit će smješten „Sjeverni pol „, između II i I ulice nalazit će se „Trg božićnih čuda“ na kojem će biti i ˝Kuća Djeda Mraza˝, a prolazom Name nazvanim „Prolaz sobova“  doći će se do „Adventskog trga“ .
˝Božić u gradu je veliki projekt u čijoj organizaciji sudjeluje veliki broj naših sugrađana, ljudi pozitivne energije i ideja, a sve to uz fantastičnu podršku naših sponzora.˝, istakao je na jučerašnjem predstavljanju novog projekta Ivica Posavec , predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Siska i jedan od organizatora ove manifestacije.
Tri dana Siščani će moći uživati u nastupima djece, zvucima koledara, radionici izrade veselih čestitaka, ukrasa i poklona, oslikavanja lica, a sve to uz topli čaj, kuhano vino ili mirisne kobasice koje će se moći kupiti na ˝Adventskom trgu.˝
˝Grad podržava ovaj projekt, a kao gradonačelnik izrazito se ponosim što ovo malo božićno čudo u Sisku spremaju Siščani. Velika zahvala svima njima ponaosob, našim ustanovama i tvrtkama, školama i vrtićima, sponzorima i svima koji su doprinijeli na bilo koji način. Obzirom na sumornu današnjicu, svima nam treba božićnog svjetla i topline. Osim što nastupaju u programima, najvažnije je što je glavnina događanja i namijenjena djeci, našim najmlađima pa pozivam roditelje, bake i djedove da posjete Božić u gradu. Djeca Siska će nam dovesti Božić u naš grad i zato dođite na naše malo božićno čudo jer ćete u njemu prepoznati našu djecu˝, zaključio je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Odaberite školu koja će od Kauflanda dobiti voće i povrće cijele školske godine

Početkom travnja krenuo je novi ciklus projekta Kaufland škola...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...