23 C
Sisak
Subota, 4 svibnja, 2024

Policija protekloga vikenda nadzirala mjesta gdje se okupljaju mladi

Datum:

Marketing

Od 9. listopada do 11. studenog policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su provodili pojačane preventivne aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnih osoba.

Provodio se tom prilikom nadzor ugostiteljskih objekata i mjesta gdje se okupljaju mladi. Državni inspektorat u Sisku podnio je jednu prijavu iz Zakona o trgovini, te dvije prekršajne prijave za ograničenje kupovine duhana, a u Kutini dvije prijave po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.
– Također smo imali slučajeva gdje su počinitelji maloljetnici, i to su dobili prijave za drsko ponašanje, krađu i zloporabu opojnih droga. Šest maloljetnika do 16 godina uhvaćeni su vani iza 23 sata – istaknuo je Slavko Jerković, policijski službenik za prevenciju.

Inače, te preventivne aktivnosti su se provodile i do sada i to periodično i po potrebi te uglavnom vikendima, a s njihovim provođenjem će se nastaviti i dalje.

Aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba Policijska uprava provodi samostalno te u suradnji s Državnim inspektoratom, Centrom za socijalnu skrb, Obiteljskim centrom, Općinskim državnim odvjetništvom za mladež te drugim institucijama koje skrbe o zaštiti maloljetnih osoba.

Kako bi se javnost potaknula da što više percipira štetnost i posljedicu konzumiranja alkohola, cigareta, opojnih droga te kockanja, ova Policijska uprava je izradila letak pod motom „Prevencija zaštite maloljetnih osoba je briga svih nas“.

Pojačanim postupanjem tj. nadzorom ugostiteljskih objekata, edukativnim radionicama odnosno predavanjima u osnovnim i srednjim školama namjera je da se mladi educiraju te da ih se zaštiti od štetnih posljedica.

Tako su, između ostaloga, sedmim i osmim razredima osnovnih škola diljrm naše Županije održana i predavanja na temu „Međuvršnjačko nasilje“ i „Alkohol nije cool“.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Do 13. svibnja prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije

Objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu...

Ministar Bačić u radnom posjetu gradu Petrinji

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u društvu glavnog...

Pivac market-mesnica u Petrinji preselila u novi, veći prostor

Stanovnici Petrinje i okolice od ovog tjedna svoju svakodnevnu...

Marina Orsag i prijatelji za inkluzivnu farmu u Hrastovici

Dan bez smijeha je uzaludno potrošen dan! Vratite osmijeh...