8 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Crna kronika 10./11. kolovoz

Datum:

Marketing

PolicijaProteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su dva počinjena od strane nepoznatih počinitelja.Po dva kaznena djela počinjena su na području Petrinje, Kutine i Hrvatske Kostajnice, a po jedno na području Siska i Novske.  Zabilježene su tri krađe, po dvije prijetnje i izbjegavanja carinskog nadzora te jedna teška krađa.

Teška krađa zabilježena je u Sisku gdje je sinoć, 10. kolovoza 2009. godine u vremenu od 19.20 do 20.25 sati na autobusnom kolodvoru nepoznati počinitelj nasilno otvorio prozor na parkiranom autobusu te iz njega ukrao torbu s malim novčanim iznosom i putnim kartama.
    
Proteklog vikenda nepoznati počinitelj je iz otključanog objekta trgovačkog centra u izgradnji u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Kutini ukrao tri neugrađena reflektora, vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. Od odgovorne osobe poduzeća zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe koja će biti proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv 39-godišnjeg Siščanina zatečenog jučer, 10. kolovoza u Kotar šumi, Grad Petrinja, gdje je motornom pilom posjekao i natovario na traktorsku prikolicu oko dva prostorna metra drva graba i hrasta, u čijem je odvoženju spriječen dolaskom policijskih službenika koji su mu oduzeli motornu pilu i drva. 
  
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena vikom i galamom na ulici u Sisku te fizičkim napadom na ulici u Petrinji. Oba alkoholizirana počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.
  
Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska, Lekenika, Kutine i Novske.  Optužni prijedlozi podneseni su protiv osam počinitelja, od kojih je jedan zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji, a jedan je uhićen te će biti doveden na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje i Siska. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđene četiri osobe, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta. U nesrećama nije utvrđena  alkoholiziranost sudionika.

Jutros, 11. kolovoza oko 4.25 sati u mjestu Mala Gorica, Grad Petrinja uslijed udara groma došlo je do požara na gospodarskom objektu dimenzija 20 x 10 metara, vlasništvo 63-godišnjaka. U požaru je izgorjelo krovište objekta, a očevid je u tijeku.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Do 13. svibnja prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije

Objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu...

Ministar Bačić u radnom posjetu gradu Petrinji

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u društvu glavnog...

Pivac market-mesnica u Petrinji preselila u novi, veći prostor

Stanovnici Petrinje i okolice od ovog tjedna svoju svakodnevnu...

Marina Orsag i prijatelji za inkluzivnu farmu u Hrastovici

Dan bez smijeha je uzaludno potrošen dan! Vratite osmijeh...