9 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Goranovci se vratili s turneje po Portugalu

Datum:

Marketing

Piše: Željko MaljevacPonedjeljak, 10. kolovoz

Cijeli dan smo na putu, u povratku doma, u našu Hrvatsku i Sisak. Doma stižemo u utorak pred jutro, ako sve bude dobro ispalo na putu, jer se javljam s autoceste ispred Trsta u Italiji.

Ispred Padove smo ušli u prolom oblaka, ali se nakon pola sata razvedrilo i kiša je stala. Nevrijeme nas je dočekalo i pred Trstom, ali nas je nakon izlaska iz tunela, dočekalo oblačno vrijeme bez kiše. Idemo prema granici. Kako se blizimo našoj zemlji, srce jače kuca, domovina je jedina i dom je jedini. Četrnaest dana bez televizora, interneta, politike i političara. Živjeli smo samo folklor, dostojanstveno i kvalitetno predstavili smo u Portugalu naš posavski, sisački i hrvatski folklor, našu baštinu, običaje, našu posavsku narodnu nošnju, hrvatske glazbene instrumente tamburice, od kojih je najveću pozornost privukao baš, te naše posavske i hrvatske plesove i pjesme, kao i lijepe djevojke i žene koje u narodnim nošnjama izgledaju još bolje i privlačnije.

Hvala svima koji su s dobrim namjerama čitali ovaj mali dnevnik s našeg gostovanja, hvala na SMS porukama podrške, hvala Sisak.infu na objavi ovog dnevnika. Posebni pozdrav svim kolegicama i kolegama u mojoj redakciji Novog Sisačkog tjednika, vraćam se na posao 13. kolovoza. Ode moj godišnji odmor na gostovanje u Portugalu, gdje smo predstavili Hrvatsku. Hvala svima koji su pomogli ovo naše gostovanje i nagradili nas dugogodišnji rad, skromost, odricanja za dobrobit foklora našega grada, čiji smo jedni od najboljih ambasadora u ostatku Hrvatske i u svijetu.

Goranovci su časno odradili svoje obaveze u Portugalu i na jesen krećemo s novim probama i nastupima. Goranovci pozdravljaju Sisak, hvala na pozornosti, Željko Maljevac

- Marketing -

Možda vas zanima...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Predstava Teatra Erato “Zagubljeni par” stiže u Sisak

U nedjelju, 28. travnja 2024., Dom kulture Sisak organizira...

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca

Jučer, 23. travnja, oko 15.30 sati, u mjestu Mlaka...

Koncert dua Dropulić Gilming u Domu rafinerije

U petak, 26. travnja 2024., Dom kulture Sisak organizira...