16 C
Sisak
Subota, 4 svibnja, 2024

Gradonačelnik ne želi prosvjednike u svojoj ulici i ispred svoje zgrade

Datum:

Marketing

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić danas je opako reagirao na subotnji najavljeni prosvjed u Sisku. Naime, prosvjednici su promijenili, po drugi put,  rutu prosvjedne šetnje, pa će ovaj put proći i Tomislavovom, te ulicom u kojoj je smještena zgrada u kojoj živi gradonačelnik. Optužio je SDP za organizaciju dolaska ispred njegova doma, a SDP-ovku Ikić Baniček je pozvao da ga tuži zbog ove izjave pa će oni dati svoje dokaze, a on će predočiti sudu svoje.

Kazao je kako je dolazak prosvjednika pred njegov dom kršenje ustavom i zakonom zajamčenih mu prava. Citirao je dio ustava koji govori kaže „Dom je nepovrediv. Osjećam se ugroženim jer se krše moja prava.“ Nije objasnio kako je kršenje prava prolazak prosvjednika njegovom ulicom, a ne npr. Rimskom ili nekom drugom i zašto se onda nije založio i da zaštiti prava svojih građana u Rimskoj ulici isped čijih je domova prosvjedna povorka, bez ijednog incidenta, prošla već tri puta. Dodao je kako neće sjediti skršenih ruku. Pisao je, kaže, pučkom pravobranitelju te pravobraniteljici za djecu, a rekao je i da već nekoliko tjedana pokušava od policije izboriti da se spriječi dolazak pred njegov dom. Kazao je kako se poziva na pravo na obranu i samoobranu te opisao kako će se ponašati prilikom prosvjeda.

Pod navodnicima kazao je branit će se: „I rukama i nogama do zadnjeg časa. To ću činiti svim mogućim sredstvima. Ili da budem poetski raspoložen, tko mene uzvikom, ja njega uzvikom, tko mene jajima ja njega jajima. Nadam se da će i policija ovo čuti.“ Zaključne misli bile su kako je narodna demokracija ovog tipa još prije dvije tisuće godina pokazala kako funkcionira jer su ljudi izabrali Barabu, a ne Isusa.

Nije Pintarić htio odgovarati na novinarska pitanja već je rekao samo svoje i zatim: „Hvala lijepa i doviđenja.“

A sve je izgledalo kao tiskovna Nostradamusa jer je gradonačelnik već prije nekoliko tjedana znao da će prosvjednici doći ispred njegove zgrade, pa je tjednima tražio zaštitu unatoč tome što je rekao “da već 20 godina radi na dobrobit ovoga Grada”.

Zanimljivo je da je, do sada, o prosvjedima ovako jedino  reagirao Andrija Hebrang i evo sada Dinko Pintarić.

(petrinjskiradio.hr, sisak.info)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...

U četvrtak 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u prometu

U četvrtak, 2. svibnja, na cijelom području Policijske uprave...