12 C
Sisak
Petak, 3 svibnja, 2024

HSLS razmišlja o napuštanju koalicije u Sisku?

Datum:

Marketing

kreso bocinaHSLS ozbiljno prijeti napuštanjem vlasti u Gradu Sisku, no problem je u tome da povlačenje njihova dva vijećnika iz vladajuće koalicije ne mijenja odnose snaga, s obzirom da HDZ, HSS i HSP zajedno sa zelenima imaju potrebnih 17 vijećnika za zadržavanje većine.-Nismo zadovoljni situacijom u koaliciji, no borit ćemo se i dalje da se  ispoštuje ranije dogovoreno. – rekao nam je predsjednik sisačkog HSLS-a Krešo Bočina. A dogovor je bio da HSLS ima nadzor nad Odjelom društvenih djelatnosti, pa je stoga pozicija pročelnika tamo trebala pripasti 37-ogodišnjoj Gabrijeli Kramarić, koja doduše nije članica HSLS-a, no bila je njihov favorit. No, unatoč tome što je ona i osvojila najviše bodova na testiranju, na čelo Odjela izabrana je Irma Matanović, vijećnica HDZ-a , i to na temelju braniteljskog statusa. Zbog toga što status branitelja omogućava prednost samo pri jednakim rezultatima i uvjetima kandidata, a ovdje to nije bio slučaj jer je Matanović osvojila manje bodova na testiranju, najavljena je žalba na odluku o imenovanju Irme Matanović.

– Cijeli postupak je proveden zakonito, a svatko ima pravo žalbe. – rekao nam je gradonačelnik Dinko Pintarić. Očito da je HSLS sada višak, jer su dogovori stvarani dok još nije bilo sigurno da bi HSP i HDZ mogli surađivati. Presudnu ulogu igra to što će Odjel za društvene djelatnosti od sad raspolagati puno većim sredstvima nego do sada. Naime, od sada će taj odjel nadzirati i novac za gradnju objekata poput sportskih dvorana i škola, a to očito nisu htjeli dozvoliti HSLS-u.

Za Gabrijelu Kramarić nudili su da postane savjetnica gradonačelnika Pintarića za obrazovanje, no HSLS je tu ponudu odbio.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...

U četvrtak 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u prometu

U četvrtak, 2. svibnja, na cijelom području Policijske uprave...

Odlučeno o dobitnicima priznanja Grada Siska – neki prijedlozi nisu prihvaćeni

Gradsko vijeće Grada Siska je u ponedjeljak na prijedlog...