21 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ulje za posvetu i maslinove gračnice Sisačkoj biskupiji iz župe Tučepi

Datum:

Marketing

Tradicionalno i ove godine Sisačka Biskupija primila je od župe Sv. Antuna Padovanskog u Tučepima maslinovo ulje za posvetu namijenjeno svetim sakramentima, kao i maslinove grančice za Caritas. U ime Biskupije po darove župljana župe Tučepi i njihovog župnika fra Nediljka Šabića uputili su se vlč. Damir Ceković, upravitelj župe Preobraženja Gospodnjeg iz Petrinje i njegovi suradnici trajni đakon Vjakoslav Uvalić sa svojom suprugom gospođom Mirnom Uvalić te pastoralni vijećnik gospodin Renato Komarica.

U Tučepima ih je dočekao velikodušni fra Nediljko Šabić koji je zajedno s njima za sunčanog subotnjeg dana sjekao maslinove grane koje će se blagoslivljati na Cvjetnicu po župama Biskupije.
Ovaj radni vikend zaključen je svečanom svetom misom u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predvodio vlč. Damir Ceković, a propovijedao đakon Uvalić. Nakon svete mise župniku fra Nediljku Šabiću i župi Tučepi uručena je „Zahvalnica“ Biskupije za svesrdnu pomoć u ulju za svete sakramente za ovih proteklih devet godina otkako je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Odaberite školu koja će od Kauflanda dobiti voće i povrće cijele školske godine

Početkom travnja krenuo je novi ciklus projekta Kaufland škola...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...