10 C
Sisak
Subota, 27 travnja, 2024

Najave za četvrtak, 21. ožujak

Datum:

Marketing

SISAK – Gradski muzej Sisak u suradnji s Institutom za antropologiju iz Zagreba organizira ciklus zanimljivih predavanja o životu stanovnika Siska i šireg područja u prošlosti.

Iznimni stručnjaci i znanstvenici će, svaki kroz svoju domenu djelovanja, predstaviti kako su živjeli i od čega su umirali, odakle su se doselili, što su jeli i kako su se zvali drevni stanovnici današnjeg Siska.

Uz svakodnevne arheološke nalaze na području Siska te uvođenje i korištenje raznih tehnologija i suvremenih metoda u proučavanju ostataka iz prošlosti, omogućuju se nova saznanja i pomaže se stvoriti šira slika kako je izgledala svakodnevica naših predaka.

Možete se pridružiti u ovom zanimljivom ciklusu predavanja u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku:

21.3. 2024. u 19.00 sati

Stanovnici antičke Siscije

Ivana Boras Brlić, kustos arheolog Gradskog muzeja Sisak.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine s početkom u 9 sati u Hotelu Panonija (Ulica I. K. Sakcinskog 21, Sisak) nazočiti će predstavljanju mjera aktivne politike zapošljavanja u 2024. godini.

Predstavljanje Mjera aktivne politike zapošljavanja u 2024. godini s naglaskom na potpore za zapošljavanje za zelena i digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina te programa vaučera za obrazovanje organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak. Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, a usmjerene su na poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo, obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene, usavršavanje zaposlenika i poticanje mobilnosti radne snage.

PETRINJA – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak će u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora (Petrinja, Gora 61a) predstaviti idejni projekt izgradnje školske športske dvorane koja će se graditi uz samu školu.

Sisačko-moslavačka županija prošle je godine završila obnovila Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, a izgradnjom dvorane osigurat će se još bolji uvjeti za izvođenje nastave.

TOPUSKO – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. mag.iur. će u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine s početkom u 15 sati u županijskoj ustanovi Lječilište Topusko (Restoran Petrova gora, Trg bana Josipa Jelačića 16, Topusko) sudjelovati u svečanosti potpisivanja ugovora „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način“.

Ugovor će potpisati ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić i ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler. Svečanom potpisivanju ugovora nazočit će i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.480.643,53 eura, od čega bespovratna sredstva osigurana iz NPOO-a iznose 17.229.131,77 eura.

Projekt „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način“ ima za cilj povećanje kvalitete i atraktivnosti destinacije Topusko kroz obnovu hotelskog kompleksa i uvođenje novih wellness i sportsko-rekreacijskih sadržaja. Ujedno, najveći je ovo županijski projekt u području turizma Sisačko-moslavačke županije.

Ostale novosti

Najave za petak, 26. travnja

SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur. u petak,...

Najave za četvrtak, 25. travnja

KUTINA - U četvrtak, 25. travnja 2024. godine s...

Najave za srijedu, 24. travnja

SISAK - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i...

Najave za utorak, 23. travnja

HRVATSKA KOSTAJNICA - Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., će...

Najave za ponedjeljak, 22. travnja

SISAK - Predstavljanje knjige "Doba virusa i ljudi" Krešimira...
Marketing
Marketing