19 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Sisak bogatiji za 192 nova stabla

Datum:

Marketing

Sisak je još bogatiji zelenilom nakon što je u akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet“ posađeno čak 192 nova stabla. U ovoj ekološkoj akciji u kojoj svake godine gradske tvrtke, ustanove, škole i vrtići sudjeluju u sadnji i ozelenjivanju grada, u petak su stabla posađena na 30 lokacija.

„Drago mi je da svake godine građani sudjeluju u planiranju ove akcije i da Komunalac, koji održava gradsko zelenilo, sluša naše sugrađane i njihove želje oko sadnje. Već godinama ova akcija najveća je u Hrvatskoj jer sadimo najveći broj novih stabala u odnosu na broj stanovnika“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja se pridružila radnicima gradskih tvrtki na nekoliko lokacija.

Ove godine akciji su se priključili i mladi nogometaši HNK Segesta i ŠNK Frankopan, a drveće su sadila i djeca sisačkih vrtića i osnovnih škola, čija će dvorišta biti bogatija za nova stabla i nove površine pod hladom.

Upravo hlad i jest jedna od koristi sadnje drveća. Poznato je da drveće upija CO2, a otpušta kisik, sprječava eroziju tla, smanjuje buku, prirodna su prepreka stvaranju jakih udara vjetra, pomažu očuvanju vlažnosti tla i naravno – svojom ljepotom utječu na vizure gradova.

(sisak.hr)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Odaberite školu koja će od Kauflanda dobiti voće i povrće cijele školske godine

Početkom travnja krenuo je novi ciklus projekta Kaufland škola...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...