5 C
Sisak
Petak, 28 siječnja, 2022

Zlatko Babić izlazi iz HDZ-a, gradonačelnik ostaje

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, nakon afere o zapošljavanju u Eko Moslavini, objavio je večeras kako istupa iz HDZ-a.

“S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.
Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana.
Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane.” – napisao je na svom Facebook profilu.

 

Podsjetimo, USKOK provjerava tvrdnje direktorice Eko Moslavina Adrijane Cvrtile o zapošljavanju stranačkih kadrova HDZ-a i HSLS-a u ovoj gradskoj komunalnoj tvrtki. Prije ovog je zbog svega raspušten HSLS-ov županijski i kutinski ogranak, a predsjednik Vijeća Davor Kljakić (HSLS) dao ostavku na tu poziciju te sve stranačke funkcije.

Vezane vijesti

Skandal u Kutini: snimke o uhljebljivanju HDZ-ovaca i HSLS-ovaca – čeka se USKOK

Zlatko Babić opovrgnuo navode o utjecaju na zapošljavanje, a onda je 24sata objavio novu snimku…

Skandal Eko Moslavina: Kljakić dao ostavke na političke funkcije, očitovao se i prozvani vijećnik

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti