18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

Zlatko Babić opovrgnuo navode o utjecaju na zapošljavanje, a onda je 24sata objavio novu snimku…

- Marketing-spot_imgspot_img

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) odbacio je u srijedu optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani i da svom radu nema mrlje koja bi mogla naštetiti HDZ-u, njemu ili njegovoj obitelji.

Babić se na konferenciji za novinare ogradio od optužbi za kadroviranje i politički utjecaj na članove Gradskog vijeća, koje su objavljene u “24 sata”.

„Nikad nisam pogodovao vijećnicima u zamjenu za njihov glas za nešto“ – , ponovio je nekoliko puta HDZ-ov kutinski gradonačelnik Zlatko Babić na tiskovnoj konferenciji koju je održao povodom velike afere vezane uz zapošljavanje stranačkih članova i rodbine u gradskoj koumunalnoj tvrtki Eko Moslavina. No, sinoć je 24sata objavio novu audio snimku koja dovodi u pitanje tu njegovu izjavu jer se čuje kako Babić govori da je „najvjerojatnije tražio da se zaposli Kinderman“.

24sata je objavio novu novu snimku, iz koje je jasno da je Babić itekako bio upoznat s Kindermanovim zapošljavanjem.

Snimljen je povjerljivi sastanak između Zlatka Babića, Davora Kljakića i Adrijane Cvrtile, a dio transkripta je ovo:

“Babić: Meni opet nije jasno, ja, ja nisam…Ali da on meni, evo… 5. ožuka je popi*dio jer mu se nisam javio. (Čita poruku) “Osobno si tražio zapošljavanje sina vijećnika Kindermana u Eko Moslavini i povećanje plaće Kouseku iz BM365 i još niz stvari…zašto se nećeš javiti? Uskoro se ja neću javiti. Da… postoje dokazi”. Kužiš, i on sad meni… Koji dokazi? Nije stvar u dokazima, nego otkud njemu informacija da sam ja osobno tražio da se zaposli Kinderman? Jer pazi, ja sam najvjerojatnije i tražio. Ili sam možda u priči i možda tražio i ovoga. Ali za to je ovaj gradonačelnik Vukovara završio u zatvoru.”

Ponovimo, u javnost je početkom tjedna izašla direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila, s navodima po kojima su kutinski gradonačelnik i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić, inače koalicijski partner HDZ-u u Kutini, radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika, ili im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Iako su ti navodi Adrijane Cvrtile potkrijepljeni i audio snimkama koje je objavio „24 sata“ i na kojima Kljakić, ali i dvojica vijećnika Darko Kousek i Dražen Kinderman, Cvrtili govore kako su o zapošljavanju razgovarali s gradonačelnikom Babićem on je demantirao da je o tome s njima razgovarao.

„Što se tiče optužbe da su u EKO Moslavinu zapošljavani članovi HDZ-a, ja odgovorno tvrdim da nisam utjecao da se u EKO Moslavini zaposli niti jedan jedini član HDZ-a. Direktorica je zapošljavala samostalno ili sa nekim u dogovoru bez mojeg znanja.“ – rekao je na tiskovnoj u srijedu Zlatko Babić koji je optužio Cvrtilu da je u javnost izašla „s konstruiranim optužbama i izjavama van konteksta iskoristivši naivne vijećnike“ zbog toga što njezin izvještaj o radu za 2020. na sjednici Gradskog vijeća krajem srpnja nije prihvaćen niti je dobio ijedan glas vijećnika. Zbog toga je pokrenut postupak promjene direktorice koja je nekoć bila u HDZ-u, te je nakon HNS-a i ORAH-a, završila u HSLS-u.

Nakon tiskovne konferencije reagirala je i Adrijana Cvrtila koja je rekla kako i dalje stoji iza toga da je temeljem naloga i političkih pritisaka vodećih ljudi HDZ-a i HSLS-a u Kutini morala zaposliti sinove vijećinika koji nisu prošli liječnički, povećati koeficjente plaća te zapošljavati članove HDZ-a i HSLS-a što je sve prezentirala USKOK-u. Demantirala je i tvrdnje kako je iza njenog istupa politički motiv.

VEZANA VIJEST

Skandal u Kutini: snimke o uhljebljivanju HDZ-ovaca i HSLS-ovaca – čeka se USKOK

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti