Naslovnica Sport Ostali sportovi Borna Matić uspješan na međunarodnom turniru u Budimpešti

Borna Matić uspješan na međunarodnom turniru u Budimpešti

Sisački gimnastičar Borna Matić ovog je vikenda sudjelovao na jakom međunarodnom turniru za juniore, „5th International Junior Budapest Cup Mens Artistic Gymnastics“. Na turniru u Budimpeši nastupili su gimnastičari iz Ukrajine, Engleske, Vijetnama, Bangladeša, Izraela, Italije, Slovačke, Češke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Matić je nakon kvalifikacija uspio izboriti izboriti finale na svoje dvije najjače sprave, karikama i preskoku. Na karikama je osvojio ocjenu 12.850 te izvrsno 4.mjesto, dok je na preskoku dobio ocjenu 12.475 i zauzeo 7.mjesto.

Trener Georgi Kazakov rekao je kako je zadovoljan rezultatima jer se Matić natjecao sa gimnastičarima koji su godinu dana stariji od njega, a svojim odličnim nastupima pokazao je kako ih može pratiti.

Matićevi rezultati dobar su uvod u iduće natjecanje koje će se održati u Sisku. ŠGK „Sokol“ Sisak od 7. do 9. lipnja bit će domaćin još jednom izdanju sisačkog gimnastičkog vikenda. U petak i subotu, 7. i 8.lipnja održat će se Državno prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. U nedjelju, 9.lipnja održat će se 2.kolo regije sjever za B i C program, a Matić će braniti titulu državnog prvaka na karikama, preskoku, ručama, preči i višeboju te titulu viceprvaka na parteru.

Komentirajte