14 C
Sisak
Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Petrinjci i Kostajničani pobjednici županijske Vjeronaučne olimpijade

Datum:

Marketing

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola „Vjeronaučna olimpijada“ održano je u srijedu 8. veljače u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku.

Ove godine na olimpijadi se okupilo 120 učenika s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada, a treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Braća Ribar iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, a treće mjesto ekipa Srednje škole Glina.

Natjecanje je otvorio biskup Košić koji je, osvrnuvši se na temu olimpijade „Misijska djelatnost Crkve“, istaknuo kako su misije oduvijek u samom središtu života Crkve. „Ovo je iznimno važna tema i dobro je djecu već u školi pripremati da razmišljaju što to znači svjedočiti, naviještati svoju vjeru, biti vjernik u svakodnevnom životu, drugima moći prenijeti svoje iskustvo. Isus je poslao svoje apostole, apostoli svoje nasljednike i ta zadaća Crkve traje do dana današnjeg“, poručio je biskup te dodao da misionari uvijek nude svoje iskustvo, svoju vjeru i žele ju prenijeti drugima, ali ni u kojem slučaju ne prinuđuju. „Onaj koji želi i onaj koji se osjeti potaknut i privučen taj će se odazvati“.

Sisačka biskupija ove će godine biti domaćin i državnog natjecanja iz vjeronauka koje će se 5., 6. i 7. travnja održati u Topuskom.

(SV)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Udruge Pomak predstavlja “Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ i besplatnu pravnu pomoć

"Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ udruge Pomak potreban je alat...

Glumac Marko Cindrić trči humanitarni ultramaraton od Zagreba do Siska

Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić trčati će...

U Saboru traže podršku za izgradnju sustava navodnjavanja u Velikoj Ludini – prijeti propast projekta

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala...

Obilježena 33. obljetnica 2. gardijske brigade i bojne Gromovi

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji je 15....