24 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Održano brzopotezno šahovsko prvenstvo SMŽ

Datum:

Marketing

Ekipni pobjednik je, očekivano, ŠD Sisak, a u pojedinačnoj konkurenciji trijumfirao je kadet Filip Radenić. Budući majstorski kandidat u izravnom susretu pobijedio je iskusnog FIDE majstora i FIDE instruktora Milana Brigljevića.

U subotu, 30. travnja 2016. godine u prostorijama Šahovskog društva Sisak održano je ekipno brzopotezno prvenstvo Sisačko moslavačke županije. Na natjecanju su nastupile samo četiri ekipe i to tri ŠD Sisak i ŠK Petrinja. Ekipa Moslavine iz Kutine nije se odazvala, a ekipa Obrtnika iz Novske je otkazala u zadnji trenutak.

Prva ekipa Siska u sastavu Brigljević, Balenović, Kostanjšek i Radenić je bila favorit. No i ekipa Petrinje nije bila za podcjenjivanje u sastavu Ivan Žagar, Željko Šalić, Marko Vujnović, Dino Zukanović. Za drugu i treću ekipu Siska su nastupali Ivica Perković, Petar Petričević, Klara Krmpotić, Vesna Turk, Dorian Kablar, Milan Bulat i Josip Kapetanić.

Po dvostrukom bergerovom sustavu, nakon potpuno izjednačenog rezultata nakon 4 kola sastale su se ekipe Siska i Petrinje. Prvi meč je završio 2 : 2 nakon napete borbe a u drugom meču, pobjedama Brigljevića i Balenovića Sisak je poveo 2 : 0 ali Kostanjšek i Radenić su bili u potpuno izgubljenim pozicijama protiv Vujnovića i Zukanovića. No, najprije Zukanović pravi u dva poteza nevjerojatne previde, a onda i Vujnović čini pogrešku i zadnji meč završava 4 : 0 pobjedom Siska i Sisak u zadnjim partijama osigurava pobjedu.

Nakon 6. Kola Sisak je osvojio 11 meč bodova, Petrinja 9, Sisak II 3 meč boda a Sisak III 1 meč bod. Veseli činjenica da se klub iz Petrinje preporodio. Veliki pomak u organizaciji je vidljiv na svakom koraku, pa i u kvaliteti igre petrinjskih šahista. Djeluje jedinstveno i sada su opasni protivnici.

Netom nakon ekipnog prvenstva odigrano je i pojedinačno brzopotezno prvenstvo Sisačko moslavačke županije.
Nakon 11. kola na diobi prvog mjesta su se našli najbolji sisački kadet Filip Radenić i iskusni Milan Brigljević sa po 10 osvojenih bodova, no zasluženi pobjednik je postao, zbog pobjede u izravnom susretu, mlađi šahist. Unatoč odličnoj igri, trenutak nepažnje protiv Filipa je Brigljevića stajao prvog mjesta. Na trećem mjestu se našao sisački majstor FIDE Zvonimir Balenović sa 8 osvojenih bodova, četvrti je Zorko Kostanjšek iz Siska sa 7 ½ bodova, a dalje slijede Marko Vujnović i Željko Šalić iz Petrinje sa po 6 ½ osvojenih bodova, zatim Petar Petričević iz Siska sa 5 ½ bodova, pa Dino Zukanović iz Petrinje sa 4 ½ boda, Vesna Turk iz Siska sa 3 osvojena boda itd.

Mladi Filip Radenić, inače standardni prvotimac ŠD Sisak, uskoro će, očekuje se, osvojiti titulu majstorskog kandidata. Za nju mu nedostaje još nekoliko rejting bodova.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Glina ima predstavnike na županijskoj završnici najvećeg malonogometnog turnira u Europi

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, započeli...

Sedam odličja za kickboxere „Croatie“ na Glina openu 2024.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog kickboxing saveza i organizaciji KBK „GLINA“...

Uspješan vikend za sisačke atletičare i atletičarke

Iza sisačkih atletičarki i atletičara je jedan izuzetno uspješan...

Noa Baiutti osvojio zlato u kickboxingu

27. travnja 2024. u Glini je održan tradicionalni Glina...