24 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Predstavnici Banijske demokratske stranke posjetili Europski parlament

Datum:

Marketing

Predstavnici Banijske demokratske stranke prošle su nedjelje posjetili Europski parlament. U radnom posjetu, organiziranom od strane hrvatskoga zastupnika u europskom parlamentu Ivana Jakovčića, ponajviše se govorilo o razvojnim mogućnostima i iskorištavanju europskih fondova. Petar Cvetanović, predsjednik Banijske demokratske stranke istakao je veliku važnost partnerstva s IDS-om koje je ta stranka započela još prije izbora za EU parlament.

“Tim potezom, osigurali smo da Banija bude predstavljena u Europi i da smo na izvoru bitnih informacija – i što se tiče europskih fondova, ali i kad govorimo o lobiranju i privlačenju investicija. Područje Banije zaboravljeno je od državnih vlasti i gospodarski potpuno neiskorišteno pa je ovakvo povezivanje nužno kako bi oživjeli našu regiju.” – rekao je Petar Cvetanović.

Napominjemo i da je Ivan Jakovčić imenovan izvjestiteljem za Europsku strategiju za Jadransko – jonsku regiju i kao takav važna osoba u definiranju strategija razvoja na našim područjima pa tako i za područje Banije. On će u budućem periodu obnašati dužnost izvjestitelja za novu europsku makroregionalnu strategiju koja bi do kraja godine trebala biti  usvojena od strane Europskog vijeća pod talijanskim predsjedanjem. Jakovčić je ujedno obećao da će se tijekom svog parlamentarnog mandata zauzimati za brzu realizaciju razvojnih projekata, posebice u manjim hrvatskim općinama, koji su pogodni za financiranje iz fondova EU.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Do 13. svibnja prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije

Objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu...

Ministar Bačić u radnom posjetu gradu Petrinji

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u društvu glavnog...

Pivac market-mesnica u Petrinji preselila u novi, veći prostor

Stanovnici Petrinje i okolice od ovog tjedna svoju svakodnevnu...

Marina Orsag i prijatelji za inkluzivnu farmu u Hrastovici

Dan bez smijeha je uzaludno potrošen dan! Vratite osmijeh...