19 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Najave za četvrtak, 18. veljače

Datum:

Marketing

PETRINJA – Sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje održati će se u četvrtak, 18. veljače s početkom u 10 sati u prostorijama Velike vijećnice Grada Petrinje.

SISAK – Drugi seminar iz ciklusa “Abecede EU”, na temu pregovaranja u institucijama Europske Unije, biti će održan u prostorijama Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Dom obrtnika, S. i A. Radića 8b), u četvrtak, 18. veljače 2010. godine, s početkom u 10 sati, (prema programu u privitku). Polaznicima seminara o toj će temi govoriti Lada Muraj, stručna suradnica i Dubravka Smolić Vlaić,  viša stručna savjetnica, obje iz Odjela za obrazovanje Uprave za potporu procesu pridruživanja RH EU Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

SISAK – Predstavljanje arheološkog stripa „Pogledalove kronike“, autora Lane Bitenc i Peđe Mihajlovića- Cetinjanina održati će se u četvrtak 18. veljače 2010. u 19,00 sati u prostorijama Gradskog muzeja Sisak , Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku. Strip serija „Pogledalove kronike“ zamišljena je kao hrvatska inačica svjetski poznatog strip serijala o zgodama Asterixa i Obelixa. Osnovna zamisao i prve skice stripa nastale su tijekom arheoloških iskopavanja na lokalitetu Turska kosa. Prvi broj serijala ima za cilj upoznati čitatelje s glavnim likovima, a u slijedećim nastavcima vas čeka sve učestalije korištenje autentičnih arheoloških nalaza i povijesno utemeljenih događaja iz Hrvatske i susjednih zemalja. Strip će predstaviti urednik stripa Lazo Čučković, kustos Gradskog muzeja u Karlovcu.

Obavještavamo Vas da će se predstavljanje arheološkog stripa „Pogledalove kronike“, autora Lane Bitenc i Peđe Mihajlovića- Cetinjanina održati u četvrtak 18. veljače 2010. u 19,00 sati u prostorijama Gradskog muzeja Sisak , Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.
Strip serija „Pogledalove kronike“ zamišljena je kao hrvatska inačica svjetski poznatog strip serijala o zgodama Asterixa i Obelixa. Osnovna zamisao i prve skice stripa nastale su tijekom arheoloških iskopavanja na lokalitetu Turska kosa. Prvi broj serijala ima za cilj upoznati čitatelje s glavnim likovima, a u slijedećim nastavcima vas čeka sve učestalije korištenje autentičnih arheoloških nalaza i povijesno utemeljenih događaja iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Strip će predstaviti urednik stripa Lazo Čučković, kustos Gradskog muzeja u Karlovcu.

PETRINJA – Koncert klasične glazbe biti će održan u četvrtak 18. veljače 2010. u 19 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji. Na koncertu će nastupiti Aida Vidović Krilanović, Ana Butković, i Edmund Andler Borić.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...

U četvrtak 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u prometu

U četvrtak, 2. svibnja, na cijelom području Policijske uprave...

Odlučeno o dobitnicima priznanja Grada Siska – neki prijedlozi nisu prihvaćeni

Gradsko vijeće Grada Siska je u ponedjeljak na prijedlog...