29 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Po nalogu USKOK-a uhićena još trojica policajaca – među njima i visoko rangirani službenici

Datum:

Marketing

“Nastavno na jučerašnja uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Sisačko-moslavačke županije, danas su u tijeku nova uhićenja koja provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om u odnosu na još tri policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će obavijestiti javnost.” – priopćio je u srijedu USKOK.

Kako se doznaje uhićeni su visoko rangirani policijski službenici. Među njima je i voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke Igor Pasanec te voditelj Službe za javni red i sigurnost PU sisačko- moslavačke Marijan Brnad. Treći uhićeni policijski službenik  je zamjenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Nikica Batinović. 

“Nastavno na jučerašnje postupanje, odnosno provođenje kriminalističkog istraživanja u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno je na još tri policijska službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke.  
 
Osumnjičeni policijski službenici će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.” – potvrdilo je to u srijedu i Ravnateljstvo policije.

Obje akcije USKOK-a i uhićenja vezena su uz nedavno postupanje policijskih službenika u Mošćenici, na pola puta između Siska i Petrinje, kada je 8. studenog u večernjim satima došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su imali intervenciju prema osumnjičenim dilerima marihuane. USKOK tvrdi da su policajci lažirali službeno policijsko izvješće kako bi opravdali korištenje oružja i da stvarne okolnosti samog događaja nisu bili onakvi kakve su naveli.

Jutarnji list pišući o okolnostima događaja navodi kako su dvojica policajaca iz Odjela za droge, I. K. i I. P.  8. studenoga pored škole u Mošćenici postavili zasjedu želeći presresti primopredaju veće količine marihuane.

No, vidjevši policiju dvojica navodnih kupaca droge su se automobilom dala u bijeg, a policajci su, nakon što su iz službenih pištolja ispucali ukupno 9 metaka, prijavili kako su ih kupci automobilom pokušali u dva navrata pregaziti vozeći u rikverc, te da su ostali živi samo zahvaćajući tome što su skočili u stranu.

U izvješću su naveli i kako su najprije ispalili tri hica upozorenje u zrak, a zatim još 6 u automobil kojim su ih kupci droge pokušali pregaziti i kojim su pobjegli s mjesta događaja. Inače, napušteni automobil je ubrzo pronađen u sisačkom Naselju, a pored njega su bile odbačene torbe sa oko 23 kg marihuane.

Budući da su podnijeli protiv nepoznatoga počinitelja i kaznenu prijavu zbog pokušaja teškoga ubojstva, odnosno gaženja automobilom, policajci su idućega dana iz škole pribavili video nadzor koji je trebao potkrijepiti njihovu prijavu, a snimku video nadzora su telefonom poslali svojem nadređenome koji ju je proslijedio Pasanecu, kao prvome čovjeku kriminalističke policije te Brnadu, koji je bio zadužen za provođenja nadzora zakonitosti postupanja nad dvojicom policajaca, a što je normalna procedura pogotovo kada policajci upotrijebe vatreno oružje.

Obojica su, svaki u svojim izvještajima pak navela kako su policajci postupili po zakonu. No, po svemu sudeći događaj se nije odvio onako kako su policajci opisali već su upotrijebili prekomjernu silu, a što je navodno bilo vidljivo iz snimke.

Vezana vijest

USKOK uhitio dvojicu policajaca – lažirali izvješće o okolnosti pucnjave u Mošćenici!?

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Niz krađa na području Siska

U razdoblju od 14. do 17. lipnja, na gradilištu...

Narušavao javni red i mir, udario policajca pa mu doma našli i drogu

U subotu, 15. lipnja, u večernjim satima, u Ulici...

Provala u kuću oštećenu potresom

U razdoblju od ožujka do lipnja, nepoznati je počinitelj...

Dijete teže ozlijeđeno od rasprskavanja metka

U subotu, 15. lipnja, u noćnim satima, na području...