14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

USKOK uhitio dvojicu policajaca – lažirali izvješće o okolnosti pucnjave u Mošćenici!?

Datum:

Marketing

USKOK je potvrdio kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

„Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.“ – priopćio je USKOK.

O svemu se očitovalo i Ravnateljstvo policije.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.
Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta” – priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Kako Večernji list doznaje ova akcija vezena je uz nedavno postupanje policijskih službenika u Mošćenici, na pola puta između Siska i Petrinje, kada je 8. studenog u večernjim satima došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su imali intervenciju prema osumnjičenim dilerima marihuane.

„Danas, u večernjim satima, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Jedna osobe se nalazi pod nadzorom policijskih službenika, dok se za dvije osobe traga. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”. – priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka vezano uz taj događaj.

Večernji list piše kako USKOK sumnja da dvojica policijskih službenika nisu istinito prikazali činjenice u ovom događaju, tj. same okolnosti korištenja vatrenog oružja, a sve kako bi izbjegli disciplinski postupak. A kako je riječ o službenom policijskom izvješću time su zlouporabili svoj položaj.

Policija je u Mošćenici tada postupala prema ranijoj dojavi da se kod trojice muškaraca u automobilu nalazi veća količina marihuane. Jedan je muškarac pri tome uhićen, dvojica su pobjegla.

No, akcija je bila uspješna jer je u automobilu pronađena veća količina marihuane. No, očito su problem bili uvjeti i okolnosti korištenja vatrenog oružja prilikom te akcije, a koji su u službenom izvješću policije izmijenjeni kako bi se korištenje oružja opravdalo. 

Jutarnji list piše kako se sve zbilo drugačije od onoga navedenog u izvješću “odnosno da osobe u vozilu koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušali pregaziti policajce nego da su ubrzali i pobjegli, a da ih nisu ugrozili. Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah zapucali prema vozilu u bijegu, a kasnije su složili ranije navedenu priču kao da su postupali sukladno pravilima službe.” 

Možda vas zanima...

GALERIJA: Velik odaziv na turnir EA Sports FC 24 u Sisku

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala...

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

U četvrtak, 29. veljače u 18 sati, u mjestu...

U Sisku radionica “Dopunske djelatnosti na OPG-u”

LAG Zrinska gora – Turopolje u sklopu provedbe projekta...