15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

I u Sisku jedan BBB čeka odluku oko izručenja u Grčku

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku priopćilo je kako je 25. rujna 2023., po primitku Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, ispitalo traženog hrvatskog državljanina (1993.) i podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi predaje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku je 25. rujna 2023., prihvatila prijedlog i rješenjem odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a u svezi članka 26. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije).

Podsjetimo, u Hrvatsku je stiglo 10 europskih uhidbenih naloga iz Grčke za pripadnike navijačke skupne Bad Blue Boysa koje grčko pravosuđe traži zbog sudjelovanja u neredima u kojima je uoči utakmice Dinama i AEK-a u kolovozu smrtno stradao 29-godišnji grčki navijač. Po tim nalozima RH mora postupati.

Nakon što je 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris 7. kolovoza ubijen u neredima uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhićena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...