2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Do kraja godine besplatna struja i RTV pristojba za stanovništvo čiji su objekti dobili žutu ili crvenu naljepnicu

- Marketing-spot_imgspot_img

Na sjednici Vlade u četvrtak je usvojen prijedlog zaključka u vezi provedbe otpisa potraživanja i naknade za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području za rujan, listopad, studeni i prosinac 2021.

Time se produljuje praksa koja je uvedena i traje mjesecima, kojom se stanovnicima na potresom pogođenim područjima subvencioniraju računi za električnu energiju.

Preduvjeti pod kojima se to radi je da su bili nastanjeni u stambenim objektima koji su obilježeni istaknutom crvenom odnosno žutom naljepnicom, te koji se nalaze u zamjenskom smještaju na navedenom području odnosno krajnjim kupcima na privremenom smještaju u kontejnerima i kontejnerskim naseljima.

Kriterij za subvencioniranje računa je i da su korisnici ili članovi njihovog kućanstva korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja.

Otpis potraživanja vrijedi i za korisnike ili članove njihovih kućanstva koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, a da žive na području Grada Petrinje; Grada Gline; Grada Siska; Grada Hrvatske Kostajnice; Općine Lekenik; Općine Sunja; Općine Donji Kukuruzari; Općine Majur; Općine Dvor; Općine Topusko; Općine Gvozd; Općine Jasenovac; Općine Hrvatska Dubica, Općine Martinska Ves, Općine Pokupsko i Općine Kravarsko.

Identični kriteriji vrijede i za RTV pristojbu.

“Zadužuje se Hrvatska radiotelevizija da u svrhu sanacije štete na potresom pogođenim područjima doprinese na način da se obveznicima RTV pristojbe stradalim u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji i Zagrebačkoj županiji iz točke 2. ovoga Zaključka, otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe za razdoblje listopad, studeni i prosinac 2021. godine s mogućnošću produljenja.” – stoji u odluci koju možete pročitati i u nastavku.

struja

tv

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti