Naslovnica Crna kronika Siščaninu istražni zatvor zbog prijetnji i ozljeđivanja djevojke

Siščaninu istražni zatvor zbog prijetnji i ozljeđivanja djevojke

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavka 2. u vezi članka 119. stavka 1. i članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona te kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 4. KZ-a. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio navedena kaznena djela 5. siječnja 2019. u Sisku na štetu svoje djevojke (hrvatska državljanka, 1996.) s kojom je tada živio u zajedničkom kućanstvu, i to na način da joj je u jutarnjim satima tog dana bacio u lice staklenu čašu, uslijed čega je zadobila više posjekotina lica od kojih su nastali trajni ožiljci, a potom joj je zaprijetio da će usmrtiti nju i njenu djecu ukoliko ga prijavi policiji.

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku predloženo je da protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), što je sudac istrage prihvatio te je protiv okrivljenika određen istražni zatvor.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je protekli tjedan preplavio društvene mreže nakon što je na svom Facebook profilu Siščanka Mara Andrijašević objavila optužbe protiv svoga bivšeg dečka Dejana Sredića. 

Komentirajte