11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Ikić Baniček: Sisački knez Potemkin Dinko Pintarić

Datum:

Marketing

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Siska Kristina Ikić Baniček i kandidati za njene zamjenike HNS-ov Vlado Andučić i SDP-ov Marko Krička održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su se osvrnuli na prvi krug lokalnih izbora. Ikić Baniček se najprije zahvalila svim građanima koji su ih podržali. Potom je komentirala izjave njenog protukandidata za gradonačelničko mjesto HDZ-ovog Dinka Pintarića da koji im je spočitnuo da su obećavali Potemkinova sela:

“Dakle, sisački knez Potemkin Dinko Pintarić ima srama nakon što je jedan dan nakon izbora 2009. godine dao izjavu da je novi radni dan i da će dati kanalizaciju cijelom Sisku, da će dovršiti vrtić na Zelenom brijegu, da će napraviti novu sportsku dvoranu, da će Sisak imati veleučilište i novi kupski most. Taj isti sisački knez Potemkin Dinko Pintarić ima srama sada nas optuživati da mi obećavamo Potemkinova sela i kule Babilonske.”

Dodala je kako se njihov program sastoji od konkretnih programa koji se mogu realizirati jer su realni. Nadalje je kazala da je kao nositeljica liste razgovarala sa strankama i osobama koje su ušle u gradsko vijeće te ustvrdila da će njena koalicija “Hrabrost za promjene” imati stabilnu većinu u gradskom vijeću.

Pozvala je građane da 2.lipnja izađu na, kako je kazala, referendum koji će odlučiti o sudbini Siska. Pozvala je svog protukandidata na sučeljavanje sutra na javnoj televiziji. Naime, Dinko Pintarić se već jednom nije odazvao na sučeljavanje u Kristalnoj Kocki Vedrine, koje je bilo organizirano od strane “Platforme 112”. Kazao je da se nije odazvao zbog toga što je Ikić Baniček izabrala mjesto i vrijeme.

I ovaj put se Dinko Pintarić opravdao kako neće sudjelovati na sučeljavanju u četrvtak na GTV-u u 14,30 sati jer termin sučeljavanja smatra neprimjerenim.

HNS-ov Vlado Andučić je u svom izlaganju zamjerio još uvijek aktualnom gradonačelniku ignoriranje državnih dužnosnika koji su u posljednje vrijeme bili u Sisku. Prvenstveno se to odnosi na svečanost koju je u travnju organizirao talijanski A.B.S. u Željezari povodom otvaranju otvaranja čeličane na koju je došao i premijer Zoran Milanović.

(portal53.hr)

Možda vas zanima...

Umro je Marijan Glavnik

Sisački akademski kipar i slikar Marijan Glavnik iznenada je...

Bogat program KULturnog ljeta

Ovogodišnje KULturno ljeto Doma kulture Kristalna kocka vedrine donosi...

Cvjetnica u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Nedjelju muke...