Naslovnica Izdvojeno Kandidat Laburista za župana je Mladen Novak

Kandidat Laburista za župana je Mladen Novak

Hrvatski laburisti su u utorak na tržnici Kontroba predstavili svoje kandidate za Gradsko vijeće grada Siska, kao i kandidate za Županijsku skupštinu te župana i njihove zamjenike.

Događaju je nazočio i predsjednik stranke Dragutin Lesar, obrativši se pritom medijima kojima je, osim prigode završetka prikupljanja potpisa za kandidature za izvršnu vlast, najavio i kako su laburisti podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o lokalnim izborima te Zakona o izborima za saborske zastupnike. Prema njegovim riječima, trenutačno stanje omogućuje načelnicima i gradonačelnicima da mogu biti i vijećnici u županijskoj skupštini ili saborski zastupnici.

“Trodioba vlasti znači da iste osobe ne mogu istovremeno biti predstavnici i izvršne i predstavničke vlasti. Odbili su nam taj amandman kad smo ga predložili u Saboru, pa idemo na ocjenu ustavnosti” – istaknuo je Lesar.

Kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije, Mladen Novak, najavio je novu politiku i nove ideje, istaknuvši kako laburisti nude nove ljude, neumješane u pretvorbe i privatizacije, bez repova prošlosti, uz cilj približavanja politike građanima i omogućavanje njihovog
sudjelovanja u donošenju odluka. Kandidati za zamjenike župana su dipl. oec. Tijana Preradović i Dubravko Zobel, ing. dok je nositelj liste za Gradsko vijeće grada Siska Ivica Rendulić.

Hrvatski laburisti na lokalne izbore u Hrvatskoj izlaze sa 170 izbornih lista, a u 49 jedinica lokalne i regionalne samouprave kandidiraju svoje članove za župane ili načelnike.

Komentirajte