14 C
Sisak
Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Pravoslavni vjernici proslavili Božić u crkvi Svete Petke

Datum:

Marketing

Pravoslavnim vjernicima, koji slave Božić prema julijanskom kalendaru, danas se na bogoslužju u hramu Svete Petke pridružio i gradonačelnik Dinko Pintarić koji je svim  pripadnicima pravoslavne vjerske zajednice na području grada Siska čestitao Božić.– Neka Božić bude praznik mira i ljubavi jer bez obzira na različite religije i vjerovanja, svaka religija govori kako je Bog ljubav! Neka stoga mir i dobro uđu u vaše obitelji, vaše domove i ozrače novo svjetlo u vašim životima i neka nam ta ljubav svima bude temelj i vodilja. Mir Božji, Hristos se rodi! – rekao je gradonačelnik Pintarić čestitajući Božić.

Na bogoslužju je prisustvovao i Antun Sente ml., katedralni župnik Uzvišenja Sv. Križa koji je svima prenio pozdrave i dobre želje mons.dr. Vlade Košića, biskupa Sisačkog.

– Neka nas ovo zajedništvo oko Kristovog oltara i ljubav Kristova još više povezuje kako bi mi Kršćani u ovom gradu bili prepoznati kao oni koji šire mir, ljubav i prijateljstvo – rekao je Sente.

Paroh Petar Olujić se zahvalio Gradu Sisku na materijalnoj i moralnoj potpori bez koje bi Srpska pravoslavna parohija teško opstajala i radila, te izrazio nadu kako će ove godine biti dovršena dokumentacija za izgradnju novog hrama Sv. Petke. Istaknuo je kako su mir i dobra volja temelj ekumenskih napora svih vjerskih zajednica, ali i temelj svake sreće, napretka i blagoslova.

(sisak.hr)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Prijavi se na natječaj i postani i ti dio Policijske uprave sisačko-moslavačke

„San većine dječaka je da jednog dana postanu policajci,...

U Sisku održan Dan otvorenih vrata policije

Policijska uprava sisačko-moslavačka ove godine provodi brojne promotivne aktivnosti...

Otvorene prijave za 18. Sajam udruga i ustanova u Sisku

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada...

U ponedjeljak počinje Sisački sajam cvijeća

Ovogodišnji Sisački sajam cvijeća će, povodom 90. rođendana Starog...