Naslovnica Sport Ostali sportovi Zlato i bronca za karatiste „Croatie“

Zlato i bronca za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je odličan domaćin i organizator Kyokushin karate turnira u borbama pod imenom „KROKIĆ KUP- SAMOBOR 2020.“, koji je održan protekle subote, 29 veljače 2020., u Sportskoj dvorani „Samobor“ u Samoboru.

Da natjecanje ima međunarodni karakter pobrinuli su se gosti iz Slovačke, kao i brojni Mađari, tako da je bilo nazočno oko stotinjak natjecatelja, koji su se natjecali prema pravilima Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu, a to znači borbe sa punim kontaktom, sa obaveznom zaštitnom opremom kod mlađih uzrasta.

Sisačka ekipa Karate kluba „CROATIA“ je ,pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića, uspjela ostvariti dobar rezultat, jer su imali dvojicu osvajača medalja, od kojih je Martin Hanzić osvojio treće mjesto i okitio se brončanom medaljom u kadetskoj kategoriji, a njegov klupski kolega Erik Sejdinović zlato u kategoriji učenika.
Raspoloženi Sejdinović dobro je primjenio savjete svoga trenera, sakupljajući bodove visokim nožnim udarcima, te nanizao tri uzastopne pobjede protiv Tome Puliševića iz Zagreba, Mihaela Tomića iz Kutine i Josipa Broza iz Varaždina, što je rezultiralo osvajanjem zlatne medalje i pehara.

Dobar nastup je imao i Ante Medur u kategoriji učenika koji je unatoč boljoj tehnici i dominiranju,ipak izgubio meč u kvalifikacijama, zahvaljujući niskom udarcu protivnika u koljeno, što je nažalost promaklo sucima, tako da nije došao do finalnih borbi za medalju.

Idući veliki ispit za karatiste „Croatie“ biti će Prvenstvo Hrvatske ukatama i borbama, koje će se održati početkom ožujka 2020. g. u Kutini , a nakon toga slijedi gostovanje u Splitu.

Komentirajte