Naslovnica Crna kronika Više osoba osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Više osoba osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave sisačko-moslavačke, su u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine dovršili kriminalističko istraživanje u svezi većeg broja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim istraživanjem nad 53-godišnjakom i 25-godišnjakom s petrinjskog područja je utvrđeno da su u travnju ove godine nabavili sjemenke indijske konoplje te ih zasadili u posude s namjerom proizvodnje droge tipa marihuana. U lipnju su biljke prevezli na područje Siska do treće osumnjičenog 49-godišnjaka, koji je preuzeo daljnju brigu o njihovom uzgoju. Pretragom njegovog doma i drugih prostorija, koja je po sudskom nalogu obavljena početkom kolovoza, biljke su pronađene i oduzete. Osumnjičena trojka je uhićena i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Ranijim kriminalističkim istraživanjem kodnog naziva „ZIMA 2018“, na koje se nadovezuje gore navedeno istraživanje, utvrđeno je počinjenje većeg broja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, počinjenih od ožujka do lipnja ove godine. Za ova djela kazneno je prijavljeno četvero počinitelja u dobi od 32 do 37 godina, koje se sumnjiči da su na području Siska i Petrinje krajnjim konzumentima prodavali raznu drogu.

Tijekom svih ovih kriminalističkih istraživanja obavljeno je ukupno 13 zapljena i to droge tipa marihuana, biljaka indijske konoplje, amfetamina, MDMA („Ecstasy“) i kokaina.

Pored navedenoga, nadležnim prekršajnim sudovima su temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga podneseni i optužni prijedlozi protiv više osoba zatečenih u posjedu droge tipa marihuana, amfetamin, MDMA (tzv.“Ecstasy“) i kokain, a koju drogu su kupili od navedenih kazneno prijavljenih osoba.

Komentirajte