Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 05. – 08. prosinac

Crna kronika 05. – 08. prosinac

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 34 kaznena djela, od kojih je 11 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Na području Siska počinjeno je dvanaest kaznenih djela, na području Kutine devet, pet na području Petrinje, četiri na području Hrvatske Kostajnice, tri na području Novske, a jedno na području Sunje.

Zabilježeno je osam prijetnji, šest teških krađa, po pet krađa i uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri tjelesne ozljede, dva krivotvorenja isprava te po jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, utaje, prijevare, protuzakonitog ribolova i izbjegavanja carinskog nadzora.

Policija u Sisku podnijela je kaznenu prijavu i optužni prijedlog zbog zlouporabe opojnih droga protiv dvojice Siščana, starih 19 i 20 godina, zatečenih u noći 07. prosinca u parku u Sisku u konzumiranju ručno motane cigarete ispunjene mješavinom duhana i marihuane, tzv. jointa. Policija je od 19-godišnjaka oduzela još jednu ručno motanu cigaretu.

Kaznena prijava zbog protuzakonitog ribolova podnesena je protiv trojice počinitelja s područja Popovače koji su dana 06. prosinca ove godine u blizini Lonjskog mosta u Novom Selu Palanječkom u tok rijeke Lonje postavili nedozvoljeni alat za lov ribe – dvije mreže tzv. rajterice i 13 tzv. samica (trokuke), koje su pronađene i izvađene iz vode od strane ribočuvara.

Dvije teške krađe počinjene su na petrinjskom području u noći 04./05. prosinca. U mjestu Jabukovac je nepoznati počinitelj presjekao telefonski kabel te onesposobio alarm na trgovini mješovite robe, razbio izlog te kroz nastali otvor ušao u trgovinu i iz nje ukrao oko 150 šteka cigareta, veću količinu bonova za mobitele i manji novčani iznos. U Banskom Grabovcu je nepoznati počinitelj demontirao metalnu rešetku i ulazna vrata trgovine te iz nje ukrao akumulator, suhomesnate proizvode i alkoholna pića.

Dvije teške krađe zabilježene su i na području Općine Velika Ludina. U noći 07. prosinca u mjestu Vidrenjak nepoznati počinitelj je kroz nasilno otvoreni prozor sanitarnog čvora ušao u ugostiteljski objekt i sa šanka ukrao manji novčani iznos, a potom  nasilno otvorio dva aparata za igru i iz njih ukrao novac. U noći 05./06. prosinca nepoznati je počinitelj preskočio preko ograde priručnog skladišta poduzeća «Tvim» u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Ludini te iz njega ukrao 250 kg cementa i korpu mini-bagera.

U Kutini su zabilježene dvije teške krađe u pokušaju, počinjene od strane nepoznatog počinitelja koji je pokušao provaliti u kiosk i obiteljsku kuću.

Policija u Novskoj podnijela je opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku zbog nanošenja tjelesne ozljede protiv dvojice maloljetnika koji su dana 01. prosinca u školi i na autobusnom kolodvoru fizički napali 14-godišnjeg vršnjaka i lakše ga ozlijedili.

Opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini zbog nanošenja tjelesne ozljede podneseno je protiv 31-godišnjaka koji je 01. prosinca ispred osnovne škole u Novskoj udario dlanom po licu dječaka i lakše ga ozlijedio.

Policija u Kutini podnijela je kaznenu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari protiv nepoznatog počinitelja koji je u vremenu od 04. do 06. prosinca ove godine na pašnjaku u Lonjskom polju iz vatrenog oružja usmrtio kravu, a ranio dvije krave i bika, vlasništvo 52-godišnjaka iz Donje Gračenice.

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Kutine, a po jedno na području Siska, Gvozda, Petrinje, Novske, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

U šest događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a zabilježena su i tri slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, te po jedan slučaj vrijeđanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu, glasne reprodukcije glazbe i držanja životinja bez nadzora.

U ovim događajima sudjelovalo je 12 počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola. Jedan je počinitelj zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji, a dva su temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezena na bolničko liječenje.

Policija je postupala u sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji,  četiri počinjena na području Siska, dva na području Petrinje i jedno na području Gvozda. Četiri su počinitelja uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud, a tri su zadržana  policijskoj postaji.

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, šest na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice, a po jedna na području Sunje i Novske. U četiri nesreće dvije su osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a u njima je nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte