23 C
Sisak
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Lovrićka Šanteka proziva za INA-in stan, a on nju za pet milijuna kuna imovine

Datum:

Marketing

Županica Marina Lovrić Merzel pozvala je Državno odvjetništvo, Uskok i policiju da provjeri o kojem se to Ivanu Šanteku radi u slučaju kupnje INA-inog stana u Sisku.“Ne zna se kako i po kojim uvjetima je navodno Šantek dobio stan od INA-e. Bio je to navodno vojni stan, a navodno je provaljeno u taj stan i nije jasno kako je bilo moguće da ga se otkupi za navodno 9500 maraka, a onda poslije proda navodno za 80.000, a da se u isto vrijeme dobila obnova kuće od temelja do krova” – rekla je ističući riječ “navodno” županica Lovrić Merzel. O stanu je prvi na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak govorio HSP-ov vijećnik Željko Soldo.

“Riječ je o trosobnom stanu od 69 kvadratnih metara u Ulici Ivana Meštrovića. Nije vidljivo na temelju čega ga je INA dodijelila Šanteku. Stan je kupio od INA-e za 9,508 njemačkih maraka, a prodao za tadašnjih 80.000 njemačkih maraka Arsenu Harčeviću. U isto vrijeme gospodin Šantek je dobio obnovu za svoju kuću u Glini u vrijeme kada je bio predsjednik Skupštine” – rekao je Željko Soldo. Ivan Šantek zbog ovih je riječi najavio podnošenje tužbe za klevetu protiv Solde, no  najavio je skidanje svoga saborskog imuniteta te i sam pozvao nadležne službe da rasvjetle spomenuti slučaj oko stana. “Ušao sam u stan na temelju potvrde, podnio sam molbu za otkupa kao i ostali, te sam 1997. godine stan i kupio. Prodao sam ga nakon preseljenja u Glinu” – rekao je tom prilikom Šantek, te uzvratio županici.

“Neka objasni kako ona, koja je u četiri godine zaradila oko milijun kuna, ima vrijednost imovine preko pet milijuna kuna. Potiče iz siromašne radničke obitelji, bila je medicinska sestra, a nakon toga je desetak godina radila u poduzeću za stečaj” – rekao je Ivan Šantek.

- Marketing -

Možda vas zanima...

GALERIJA: Održan festival dječjih vrtića SMŽ

Nogometno igralište Gradskog nogometnog kluba Mladost u Petrinji bilo...

Udruge Pomak predstavlja “Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ i besplatnu pravnu pomoć

"Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ udruge Pomak potreban je alat...

Glumac Marko Cindrić trči humanitarni ultramaraton od Zagreba do Siska

Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić trčati će...

U Saboru traže podršku za izgradnju sustava navodnjavanja u Velikoj Ludini – prijeti propast projekta

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala...