23 C
Sisak
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Lovrić Merzel: Neka se Trio fantastikus odrekne saborskog imuniteta

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel pozvala je HDZ-ove saborske zastupnike Ivana Šanteka i Ivanku Roksandić te Marijanu Petir iz HSS-a da se odreknu saborskog imuniteta te na sudu dokažu ono što o njoj učestalo govore za govornicom u Saboru.– Policija je proteklih šest mjeseci bila u Županiji i provjeravala sve njihove tvrdnje. Provjerili su slučaj “Petirkinih jaja” , svatove moga sina za koje su tvrdili da su plaćeni županijskim novcem, navodne milijune utrošene na Sofijin bal i nisu pronašli ništa nezakonitoga. Čak su provjeravali i cijelo moje školovanje, od osnovne i srednje škole do fakulteta, i sve je ispalo u redu. No, to ne sprečava ovaj politički Trio fantastikus da i dalje u Saboru ponavljaju iste neistine. A iza tih neistina skrivaju se zastupničkim imunitetom – rekla je Lovrić Merzel. Trojki je poručila da se, ako imaju časti, odreknu svoga imuniteta i sučele s njom na sudu.

– Sudit ćemo se za jednu kunu, nemaju se čega bojati ako govore istinu. Neka se samo odreknu imuniteta i time pokažu čin svoje moralnosti – kazala je županica. Istaknula je kako je zbog riječi koje je izrekla, Šantek nju već tužio nekoliko puta,  no da on sada ne želi preuzeti odgovornost za svoje izgovorene riječi. No, to bi se moglo promijeniti.

– Ja ću inzistirati da mi se ukine saborski imunitet. Spreman sam na sud kako bi se sve to raščistilo. Neka županica podnese tužbu i od saborskog ću odbora za imunitet tražiti da mi se on ukine. No, prvo županica mora podnijeti tužbu, a ne samo da o tome priča. Nemam se čega bojati jer je sve dosadašnje sporove sa mnom izgubila –  rekao nam je Šantek. Marijana Petir negirala je županičine tvrdnje da su istrage završene.
– To nije točno jer Uskok i odvjetništvo moraju izvjestiti podnositelje prijave o ishodu istrage, a to nije učinjeno, reka nam je Petir koja je i sama podnijela neke od spomenutih prijava, a  obavijest o njihovom ishodu još dobila nije.

Plaće svih dužnosnika i župana su javne, pa tako i moja. Dostupna je u Službenom glasniku i nisam je skrivala. Jedino je moja greška što nisam provjeravala imovinsku karticu koju su sačinili u mom Odjelu za financije. Prihvaćam odgovornost jer sam trebala provjeriti što potpisujem, kad sam dala suglasnost da se kartica pošalje u Sabor. – rekla je županica komentirajući odluku saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje ju je ovaj tjedan kaznilo s 10.000 kuna jer je u svojoj kartici prijavila 5.000 kuna manju plaću.

– To nije sukob interesa, nego administrativna pogreška i ja time nisam oštetila građane ove županije niti za kunu, a što je najbitnije, dodala je Lovrić Merzel. Ona je istaknula kako je plaća bivšeg župana bila skoro pa duplo veća, te ju je ona prepolovila, te je rekla da M. petir koja ju sada kritizira zbog visine plaće nije smetalo primati plaću dožupanice koja joj je bila tek koju tisuću kuna manja od plaće županice.

(Večernji list)

- Marketing -

Možda vas zanima...

GALERIJA: Mosa Bavlju 64000 ( Samo ljubav ) -humanitarni ultra maraton

FOTO: Željko Rakarić Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić...

Duhovno-molitveni susret u organizaciji Udruge „Betlehem“

Duhovno-molitveni susret u organizaciji Udruge „Betlehem“ Sisak održat će...

Blagoslovljeni novi prostori uprave Caritasa Sisačke biskupije

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak, 17....

Prijavi se na natječaj i postani i ti dio Policijske uprave sisačko-moslavačke

„San većine dječaka je da jednog dana postanu policajci,...