35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Dani jazza Damira Kukuruzovića od 3. do 13. srpnja

Datum:

Marketing

Pred nama su Dani jazza Damira Kukuruzovića (19. Siscia Open Jazz & Blues
Festival) koji će se odvijati u vremenu od 3. do 13. srpnja 2024. u atriju Gradskog muzeja u Sisku. Svi koncerti počinju u 21 sat.

DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA
03.07. – 13.07.2024.

Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festival, kako ga je
prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik
brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i posthumno dodijeljena nagrada
Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, odavna se nalazi na glazbenoj karti Europe i svijeta.

Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine, u vremenu od 3. do 13. srpnja, dovodi respektabilna imena glazbene scene otvarajući ga s Darkom Rundekom vrhunskim glazbenikom koji na iznimno inovativan način spaja različite glazbene stilove i kulture oduševljavajući svoje slušatelje. Rundek će u Sisku, u intimnom okruženju atrija Gradskog muzeja, gdje se festival od vremena potresa odvija, nastupiti uz pratnju Ane Kovačić na saksofonu i ukulelama. S obzirom na dosadašnje iskustvo, prekrasan prostor Gradskog muzeja, ispunjen zelenilom i pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su u tjedan dana festivalskog trajanja jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država, pokazao se tako punim pogotkom. Uslijedit će večer hrvatske i francuske šansone u jazz maniri uz Ivana Colarića & Ante Reljić trio te Allo allo quartette feat. Sonia, Hojsak & Novosel i Vedran Ružić trio, AL SiTAR trio, Borna Šercar’s Jazziana Croatica, Marijan Gruber trio, dok će na završnici, uz Damirov Django Group, nastupiti vrhunski njemački jazz gitarist, kompozitor i aranžer, Josef Wawau Adler.

Iako duboko ukorijenjen u Jazz Manouche stilu, Adler je savršen interpretator i ostalih stilova modernog jazza. U svojoj iznimnoj 40-godišnjoj karijeri odsvirao je mnoštvo koncerata u Njemačkoj, Europi, Kanadi i SAD-u na ponajvećim jazz festivalima, a nakon suradnje na Kukuruzovićevom albumu My Django Family, neke od tih svjetskih pozornica podijelio je upravom njim i Damirovim Django Groupom.

Festival se i ove godine odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada
Siska, SMŽ i uz sponzorstvo INA d.d., Aplide ceramics, TZ Sisačko – moslavačke županije i
Hrvatske turističke zajednice te HUZIP-a.

„INA već dugi niz godina podržava ovu glazbeno-kulturnu manifestaciju koja ističe naše jazz & blues umjetnike. Ponosni smo što tu lijepu tradiciju nastavljamo i ove godine i što možemo biti dio ovog vrijednog događanja koje iz godine u godinu sve više obogaćuje turističku i kulturnu ponudu kako grada Siska, tako i hrvatske glazbene scene. Kao društveno odgovorna kompanija nastavit ćemo i u godinama koje dolaze podupirati promociju grada Siska, razvoj kulture i umjetnosti te na taj način ostati prepoznatljiv partner zajednice“, izjavio je Damir Butković, direktor INA-ine Lokacije Sisak.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Predstava “Pluća” u režiji Aide Bukvić otvara ovogodišnje izdanje KULturnog ljeta KKV-a

Zajednička predstava Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit "Pluća"...

Lidija Bajuk stiže na novu Stihovnicu Siska

Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u...

Od 15. srpnja još jedno bogato KULturno ljeto u Sisku – predstave, kino, poezija, koncerti…

Dom kulture Kristalna kocka vedrine  je najavio ovogodišnje KULturno...

Socijala ljetni festival u Petrinji ovog petka i subote

Sljedeći petak 05/07 i subotu 06/07 vas očekuje Socijala...