20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

GALERIJA: 35. rođendan Doma za starije osobe Sisak

Datum:

Marketing

Obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije započelo je svečanim programom obilježbe 35. rođendana Doma za starije osobe Sisak. Korisnici i zaposlenici Doma su uz
tamburaše, modnu reviju u vlastitoj izvedbi i koncert Đanija Stipaničeva proslavili ovu vrijednu obljetnicu.

„35 godina Doma za starije osobe Sisak zaista je značajan datum svima nama, ovom gradu i našoj županiji. Sisačko-moslavačka županija je jedinstvena županija u državi koja osobito skrbi o starijim osobama. Ni u jednoj županiji ne grade se domovi i proširuju smještajni kapaciteti kao u Sisačko- moslavačkoj županiji na čemu zahvaljujemo Županiji i inicijativi župana Ivana Celjaka“, izjavila je ravnateljica Ružica Čakširan.

Dom za starije osobe Sisak 35. rođendan dočekao je obnovljen i uređen, s proširenim kapacitetom i provedenim velikim ulaganjima u kvalitetniji smještaj najstarijih sugrađana.

„Čestitam vam od srca 35. rođendan i želim vam da ga svi zajedno radosno proslavimo uz bogat program koji ste za nas pripremili. Želim vam da svaki dan budete ovako radosni kao danas“, čestitao je korisnicima župan Ivan Celjak. 

Na inicijativu Sisačko-moslavačke županije pokrenuti su radovi obnove Doma za starije osobe Sisak te su u ožujku 2023. godine završeni. Radove u ukupnoj vrijednosti višoj od 1,3 milijuna € financirao je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje što je bio prvi ozbiljniji zahvat obnove od njegovog otvorenja prije 35 godina.  

Sisačko-moslavačka županija iz vlastitog je proračuna financirala proširenje kuhinje, čime su stvoreni uvjeti za pripremu većeg broja obroka što je nužno budući Sisačko-moslavačka županija povećava smještajne kapacitete za starije osobe. S većom i proširenom kuhinjom povećan je i broj pripremljenih obroka koji se dostavljaju kao dio izvaninstitucionalne skrbi u sklopu programa Pomoć u kući.

Vrijednost radova na proširenju kuhinje iznosi nešto manje od 75 000 €, a krajem prošle godine nabavljeni su i uređaji kojima je opremljena nova i proširena kuhinja Doma za starije osobe Sisak. Dom za starije osobe Sisak odvojio se od sustava grijanja Športsko-rekreacijskog centra Sisak te sada ima vlastitu kotlovnicu za grijanje. Radovi ugradnje nove kotlovnice vrijedni više od 80 000 € također su financirani iz Županijskog proračuna.
Kapacitet Doma je 240 korisnika i u potpunosti je popunjen.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...