16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

U Novskoj za rođenje trećeg djeteta 10 tisuća eura

Datum:

Marketing

Novljansko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se podižu novčane naknade za
novorođenčad. Za prvo dijete naknada će tako biti 1 tisuću eura, za drugo 2 tisuće, a za treće i svako sljedeće čak 10 tisuća eura. kako su istakli u gradskoj upravi ovo je prva od novih demografskih mjera koje u ovoj godini planira provesti novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš i zbog kojih se očekuje da prosječan godišnji broj od stotinjak rođenih beba raste u sljedećim godinama.

Kako ističu – najzapadniji slavonski grad, grad Novska, već nekoliko godina potiče demografiju i provodi niz pronatalitetnih mjera programom “Kolica za novljanskog klinca” koji uključuje “Novljanski paket za bebe” koji stiže na adresu roditelja po izlasku majke i djeteta iz rodilišta, te novčanih naknada za novorođenčad. Paket se sastoji od 20-ak artikala najpotrebnijih u trenutku dolaska bebe kući, a novčane naknade od danas su podignute više nego dvostruko.

„Novska je grad prijatelj djece i grad koji privlači mlade. Vodimo računa o poticanju radnih mjesta i zato imamo pad nezaposlenosti, a odnos radnika i umirovljenika je u korist radnika što je zadnjih nekoliko desetljeća gotovo bilo nemoguće, investicije u našoj Poduzetničkoj zoni Novska rastu, gaming nam dovodi sve više ljudi, otvara se novi vrtić, peti po redu, gradit će se Centar cjeloživotnog obrazovanja, u izgradnji su i četiri stambene zgrade, hotel Knopp zasjat će na ponos svih Novljana i Novljanki, no demografske mjere posebno su nam važne. Zato i podižemo naknadu za svako novorođeno dijete na području Novske. Naknada za prvo dijete podiže se sa 335 eura na 1.000, za drugo sa 665 na 2.000, a za treće i
svako sljedeće sa 1.330 na 10.000 eura. Grad Novska nije povećao stope poreza na dohodak zbog čega i raste prihod naših građana., poručila je gradonačelnica Marija Kušmiš.

Novska se ovom odlukom svrstala na listu nekolicine hrvatskih gradova koji su rekorderi po
naknadama za novorođenčad i još jednom poručila da potiče i ohrabruje proširenje obitelji.

 

Možda vas zanima...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...

Uručene bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte 

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ u subotu su uručeni...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...