16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

38 mjeseci nakon potresa Hrvatska pošta se vraća u Caprag

Datum:

Marketing

Više od tri godine nakon potresa Hrvatska pošta otvorit će 8. ožujka svoju podružnicu opet u Capragu, potvrdio je na svom Facebook profilu Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva.

Podružnica će biti smještena u prostoru OTP banke na Trgu hrvatske državnosti, a koja je prošle godine zatvorila tu svoju poslovnicu. Do potresa je pošta u Capragu bila u zgradi koja je zadobila crvenu naljepnicu te će se rušiti, a od tada do danas nisu se baš pretrgli u traženju alternativne lokacije, ili nekog drugog rješenja – iako praznih prostora u Capragu ima i bilo ih je.

Pitanje je bi li bilo išta i od ovoga da ih iz “razmišljanja” očito nije “trgnuo” državni tajnik Domagoj Orlić koji je na svom Facebook profilu od zime redovno izvještavao što se s poštom u Capragu događa.

No, za razliku od pošte u Capragu još uvijek su u zagrebačkom sjedištu HP-a, 38 mjeseci nakon potresa, u razmišljanju što da naprave sa svojom zgradom u središtu Siska, koja je također teško stradala u potresu. Kažu da tri godine nakon potresa još važu “mogućnosti”.

“U narednom periodu razmotrit ćemo mogućnosti za odabir optimalnog rješenja za zgradu u Ulici Stjepana i Antuna Radića. U tom kontekstu neke od opcija koje ćemo razmatrati su sveobuhvatna konstrukcijska obnova, ali i prodaja nekretnine. Svakako ćemo obavijestiti javnost kada donesemo najprihvatljiviju odluku.“, rekli su za sisakportal.hr odgovarajući im na pitanje iz Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte.

 

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...