9 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Na 550 eura povećana gradska potpora za novorođenčad

Datum:

Marketing

Sisačka novorođenčad će ubuduće od Grada Siska dobivati jednokratnu potporu u iznosu od 550 eura, umjesto dosadašnjih 464,50 eura. Na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček Gradsko je vijeće u ponedjeljak izglasalo povećanje od 85,5 eura, tj. 18,5 posto u odnosu na dosadašnji iznos gradske potpore za novorođenčad. 

Gradsko vijeće je u ponedjeljak donijelo i Odluku o povećanju iznosa sredstava za financiranje djelatnosti vatrogastva u Gradu Sisku u 2024. godini. Razlog je to što redovna sredstva osigurana iz državnog proračuna nisu dovoljna za financiranje redovite djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska u 2024. godini. Na iznos od 860.504 državnih eura Grad Sisak tako izdvaja vlastitih 912.171 eura što ukupno iznosi 1.772.675 eura.

Na ovoj sjednici Gradsko vijeće usvojilo je i Strategiju razvoja digitalnih i pametnih usluga Grada Siska „Sisak na dlanu” – Smart City Sisak 2023. – 2027. 

“„Sisak na dlanu“ bit će naziv web i mobilne aplikacije koja će biti na usluzi građanima Siska i posjetiteljima. Njeni glavni ciljevi su objediniti sve postojeće i buduće digitalne usluge na jednom mjestu i poboljšati i pojednostaviti komunikaciju gradskog sustava s građanima. Buduća aplikacija omogućit će plaćanje svih gradskih računa na jednom mjestu uz jasnu evidenciju uplata. Osim toga građani će se moći na jednostavan način bez papira prijavljivati na razne pozive, upućivati zahtjeva i obavljati ostalu komunikaciju koja će biti maksimalno pojednostavljena.” – poručuju iz sisačke gradske uprave.

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...