14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Odabran izvođač radova cjelovite obnove zgrade Doma kulture Kristalne kockice vedrine

Datum:

Marketing

Tri godine nakon potresa odabran je izvođač radova cjelovite obnove zgrade Doma kulture Kristalne kockice vedrine.

Riječ je o ponovljenom natječaju, obzirom su na prvi krajem prošle godine pristigle znatno veće ponude od procijenjene vrijednosti. No, ovaj put su stigle gotovo milijun eura niže ponude, a kao najpovoljnija, od tri prispjele ponude, je odabrana ona zajednice ponuditelja obrta Blakom iz Siska, tvrtke Delta MM Steelix d.o.o. iz Siska te Drvnog centra Glina d.o.o..

Sisački obrt Blakom već radi na nekoliko projekata obnove, uključujući obnovu sisačkog Jodnog lječilišta, dok je Drvni centar Glina bio izvođač radova na županijskom naselju montažnih kuća Banovi dvori u Glini.

Procijenjena vrijednost radova bila je 5.090.165,51 milijuna eura plus PDV, a njihova ponuda, najniža od tri prispjele, iznosila je 4.879.710,75 eura plus PDV. 

Rok za dovršetak radova je 15 mjeseci od uvođenja izvođača u radove.

 

Kako se navodi u dokumentaciji zgrada Doma kulture KKV-a nalazi se na unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada Siska, upisane u Registar kulturnih dobara RH pod brojem Z-3410, te Arheološke zone Segestica-Siscia upisane u Registar kulturnih dobara RH pod brojem Z-2767.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava br. 74-0059-22 potpisanog između Grada Siska i Ministarstva kulture i medija, Korisniku odnosno Gradu Sisku dodijeljena su bespovratna financijska sredstva za obnovu.

Osnovna namjena zgrade je kino dvorana s mogućnošću izvođenja kazališnih, muzičkih i sličnih predstava. Rekonstrukcija zgrade odnosi se na dogradnju panoramskog dizala, dogradnju teretne platforme za dopremu scenske opreme na pozornicu, izvedbu nadstrešnica na stubištima i zatvaranje stubišta u rešetkaste panele, te izvedba nadozida na jugozapadnom dijelu tavanskog prostora na 120 cm. Planira se izvedba rekonstrukcije termotehničkih sustava, elektrotehničkih instalacija, vodovoda i odvodnje, unutarnje hidrantske mreže i izvedba sprinkler instalacije.

Prema zahtjevu investitora, potrebno je izvesti obnovu konstrukcije zgrade, što podrazumijeva protupotresno ojačanje konstrukcije zgrade kako bi se osigurao temeljni zahtjev mehaničke otpornosti i stabilnosti zgrade s obzirom na djelovanje potresa, kao i cjelovitu obnovu zgrade koja je zakonom propisana za zgrade javne namjene. 

Planiranim radovima se neće utjecati na smještaj građevine na parceli, dok će se tlocrtni gabariti povećati za dimenzije dograđenog osobnog dizala, teretne platforme i za debljinu toplinske izolacije. Neće se mijenjati broj etaža niti visina građevine osim na sjeverozapadnoj strani gdje se mijenja visina nadozida i oblikuje dodatni volumen koji zatvara kosi krov. Zadržava se postojeći spoj na javnoprometnu površinu, kao i priključci na komunalnu infrastrukturu te rješenje prometa u mirovanju.

Možda vas zanima...

GALERIJA: Velik odaziv na turnir EA Sports FC 24 u Sisku

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala...

U Sisku radionica “Dopunske djelatnosti na OPG-u”

LAG Zrinska gora – Turopolje u sklopu provedbe projekta...