14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Na području Lekenika i Gline policija spriječila krijumčarenje stranih državljana

Datum:

Marketing

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici su 19. i 20. prosinca, u dva odvojena slučaja na području Gline i Lekenika spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad dvojicom muškaraca u dobi od 34 i 43 godine ( državljanima Hrvatske i Moldavije) koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Utvrđeno je da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 46-godišnji državljanin Rumunjske sudjelovalo u počinjenju kaznenog djela na način da je upravljao automobilom kao prethodnica, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv jednog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...