6 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Osam medalja i pehar za Karate klub “Croatia” Sisak

Datum:

Marketing

U organizaciji Hrvatskog karate saveza-Odbora za Kyokushin karate i Shinkyokushin karate kluba „MOSLAVINA”Kutina, u subotu 25.studenog 2023.god., održano je karate natjecanje u katama i borbama pod imenom „SHINKYOKUSHIN KARATE KUP KUTINA 2023.”

Na natjecanju koje je održano u Sportskom centru Kutina okupilo se devedeset natjecatelja, koji su se natjecali prema pravilima Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu, a to znači borbe s punim kontaktom te obaveznom zaštitnom opremom kod mlađih uzrasta.

Domaćini su se potrudili da upotpune natjecanje sa zanimljivom demonstracijom tameshiwari karate vještine, koju je pripremio trener Mladen Sinkić, gdje je posebno atraktivno bilo razbijanje blokova građevinskog materijala i drvenih bezbolskih palica nogama, glavom i rukama.

Sisačka ekipa Karate kluba „CROATIA“ je, pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića, Nenada Đurića i Marijana Medura, uspjela ostvariti odličan rezultat, jer su uspjeli osvojiti sveukupno osam medalja.

Debitantica Tonka Marenić nakon hrabrog nastupa u kategoriji učenica osvaja treće
mjesto, a isti rezultat su postigli Lana Moučka, te njeni klupski prijatelji Matej Folnožić i Ante Medur, koji su nakon teških kvalifikacija , osvojili brončane medalje u kadetskoj konkurenciji.

Velika konkurencija je bila u ženskoj kadetskoj konkurenciji, gdje se sisačka natjecateljica Mia Sladović nije uspjela plasirati u završnicu natjecanja te ovaj puta ostala bez medalje.

Uspješniji su bile mlađe natjecateljice CROATIE, Ema Blažević i Lea Ljubešić, koje su u kategoriji učenica, nakon uvjerljivih pobjeda u kvalifikacijama nastupile u finalima gdje su u izjednačenim borbama osvojile srebrne medalje.

U finalu je nastupila i juniorka Bruna Šarko, koja je nakon teške borbe sa obiljem razmijenjenih udaraca, osvojila srebrnu medalju.

Najuspješniji je bio najmlađi sisački natjecatelj Ivan Butković, koji je uvjerljivo savladao svoje suparnike i osvojio zlatnu medalju i pehar u kategoriji učenika, te na taj način potvrdio ovogodišnje uspjehe i istaknuo kandidaturu za osvajanje titule sveukupnog prvaka Hrvatske.

Osim osvojenog zlata, Butković je proglašen za najboljeg tehničara turnira za što je nagrađen posebnim peharom organizatora.

Idući veliki ispit za karatiste „CROATIE” Sisak, koji se boduje za konačni rezultat za Prvenstvo Hrvatske, biti će tradicionalni „ELCA ZAGREB CUP 2023.” koji se planira održati sredinom prosinca 2023. u Zagrebu.

Možda vas zanima...

Provalnici pokrali Segestinu školu nogometa

U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene...

22 medalje za karatiste Kondure

Dana 25. veljače karatisti Kondure nastupili su na turniru...

Zlato, dva srebra i dvije bronce za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator...

Uvjerljiva pobjeda sisačkih rukometaša!

RK Slatina vs. RK Sisak 28:36 (12:16) Na teškom gostovanju...