25 C
Sisak
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

GALERIJA: 30. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik

Datum:

Marketing

Pregršt srdačnih stisaka ruke, zagrljaja, nasmijanih lica i suza radosnica obasula su SOS Dječje selo Lekenik. Povodom 30 godina djelovanja naše je veselo Dječje selo priredilo proslavu za pamćenje.

Na 20. dan mjeseca rujna Lekenik se probudio u magli, no već s prvim zrakama sunca Dječje je selo osvanulo šareno, okićeno, veselo i spremno za slavlje.

Već dolaskom prvih gostiju selo je bilo ispunjenom smijehom i radosnim čestitkama koje su se nizale redom, a Društveni centar punio se munjevitom brzinom. Za drage prijatelje i uvažene goste domaćini su pripremili prigodan program. Uz ugodno vodstvo Anite i Marina, na početku je sve prisutne pozdravio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović.

Uz zahvale i pozdrave direktor je istaknuo kako su u fokusu SOS Dječjih sela uvijek djeca te obiteljski tip skrbi kakvog uspješno pružaju već 30 godina.

Predsjednica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, prof. dr. Mariza Katavić kroz svoje se obraćanje osvrnula na sam početak djelovanja SOS Dječjeg sela Lekenika te se prisjetila postavljanja kamena temeljca.

Ispred Općine Lekenik, prisutnima se obratio načelnik Ivica Perović: ‘Ruka partnerstva i prijateljstva pružena nam je prije 30 godina. Ta ljubav i danas traje i ona je iskrena i prava. Hvala vam na tome. Zajedno smo proveli puno projekata, a pred nama je još puno, puno novih’.

U ime župana Sisačko-moslavačke županije, Ivana Celjaka, obratila se pročelnica Robertina Štajdohar: ‘Bez obzira na sve nedaće koje su snašle Sisačko-moslavačku županiju, ona se ne da, zbog toga su ovakve obljetnice u našim srcima sve veće. Ono što je ovih 30 godina ostavljeno Lekeniku pamtiti će se, a ono što vi svakoga dana činite ne da se riječima opisati. Ne da se opisati kolika je snaga u svima vama i koliki je naš ponos što vas imamo’.

Najveće ovacije publike dobio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u svojstvu izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske: ‘Čestitajući vam na proteklih 30 godina želim unaprijed zaželjeti i da buduće godinu budu jednako sretne i bezbrižne. Čast mi je pozdraviti vas u ime Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i reći da mi je bilo iznimno zadovoljstvo rasti zajedno s vama svih ovih godina. Želim vam poslati ključnu poruku – u 2023. godini, kada još uvijek inzistiramo na postupku transformacije ustanova socijalne skrbi, vi ste nama još od 1992., bili putokaz i svjetionik što zapravo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi treba ponuditi. Nešto najbliže i najsličnije obiteljskom domu. Ovdje imamo SOS mame i njima izričem veliku zahvalu na tome što djeci daju potrebnu toplinu. Djeca su, bez imalo predrasuda, naša budućnost. Kakvo bi to bilo društvo u kojem netko od naših najmanjih nema priliku na sretno i bezbrižno djetinjstvo, na uvjete one najbližima ono toplini obiteljskog doma. Krnje bi to bilo društvo i pitanje je da li bi se mi svi time ponosili, da u takvim uvjetima živimo i odrastamo. Želim vam da sve svoje buduće ciljeve što jednostavnije, sretnije i bezbrižnije ostvarite, a mi ćemo vam tu, sasvim sigurno, kao i dosad, biti podrška’.

Nakon dirljivih i iskrenih čestitki uslijedila je ona najslađa. Najmlađi polaznici Dramske skupine kroz stihove su zahvalili Dječjem selu na 30 godina sigurnog i mirnog mjesta za svako dijete. Tanja je uz glazbenu pratnju Benda ‘Glazbeni sanjari’ kroz pjesmu je zaželjela sretan rođendan.

Uz čak dvije video čestitke prisjetili su se djece koja su odrastala u SOS Dječjem selu Lekenik, a sada su mladi uspješni ljudi. Neke od njih okupili su i na pozornici te im se zahvalili gromoglasnim pljeskom. Ništa manje oduševljenja i ovacija nisu primili zaposlenici SOS Dječjeg sela Lekenik koji su zadnjih 20 godina i više posvetili skrbi za djecu u potrebi.

Nakon službenog dijela prepunog emocija, vesela se družina preselila na slavlje na otvorenom. Za ukusan ručak pobrinuli su se prijatelji iz restorana ‘Cheflja’, dok je vrijedna ekipa iz ‘Food trucka Dubrava’ sve prisutne oduševila vrhunskim hamburgerima. Marljive ruke majstora iz Sela skuhale su izvrstan gulaš, te za najmlađe pripremile hot-dogove.

Za glazbeni dio programa pobrinule su se djevojke iz ‘Feminnema’ te ‘Kraljevi ulice’, dok je sve ljubitelje trikova zabavio Magic Leon. Najmlađi mališani nisu mogli sakriti svoje oduševljenje kada su Dječjim selom prošetali princeza, Spiderman, Pepapig i Minnie Mouse.

Oni kreativni sudjelovali su u raznim kreativnim radionicama, dok su ljubitelji trčanja svoje kalorije trošili na sportskim igrama.

A kakav bi to rođendan bio bez torte? Čak tri divne torte osigurao nam je vjerni partner SOS sela Dr. Oetker, dok su najmlađi uživali i u ukusnim sladoledima, donaciji Diskonta Stanić.

No, to nije bio kraj nproslavi. Baš kao ‘šlag na torti’, stigla je delegacija Humanih zvijezda Hrvatske. Djeca, mladi, ali i odrasli s oduševljenjem su dočekali izbornika Zlatka Dalića,  poznatog boksača Željka Mavrovića, pjevača Amira Kazića Lea i drugih.

Naravno, stigli su s pregršt slatkiša za mališane, te vrijedno svakome malom obožavatelju podijelili autogram. Taj je susret bio tek uvertira u humanitarnu utakmicu i koncert koje se te večeri održavao na NK Lekenik okupio veliki broj navijača.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Marina Orsag i prijatelji za inkluzivnu farmu u Hrastovici

Dan bez smijeha je uzaludno potrošen dan! Vratite osmijeh...

Učenici iz SMŽ će i ove godine besplatno ljetovati u Splitu

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije...

RTL pomaže djeci – glasajte za OŠ Braća Bobetko!

U akciji Udruge "RTL pomaže djeci" školske knjižnice mogu...

Lonjsko polje putuje kroz vrijeme – ove se subote vraća u 18. stoljeće

U Parku prirode Lonjsko polje sve je spremno za...