14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

U središtu Siska bit će novi obrazovno-odgojni i kulturni centar

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županija obnavlja u središtu grada Siska kompleks zgrada u Rimskoj 19, koju je koristila nekoć Policijska uprava i Ministarstvo pravosuđa, te staru zgradu Glazbene škole Frana Lhotke, nekadašnju sinagogu.

Radove cjelovite obnove, koji napreduju predviđenom dinamikom, obišao je u ponedjeljak župan Ivan Celjak sa suradnicima.

„Nakon završetka obnove u zgradama u Rimskoj 19 imat ćemo glazbenu školu, prostore za udruge iz područja kulture, galeriju na dvije etaže i dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot projekt Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Učiteljskim fakultetom. Uklonjena je ograda prema Trgu Ljudevita Posavskog i cijeli prostor će se otvoriti prema parku koji se nalazi ispred suda i zgrade stare glazbene škole. Dvorište će postati moderan trg sa zelenilom i popločenjem kako bi osigurali održavanje koncerata na otvorenom. Ovaj projekt je iznimno važan, jer ga vežemo na obnovu stare zgrade Glazbene škole Frana Lhotke koja je u izvornom obliku bez međukatnih konstrukcija što znači da ćemo imati reprezentativnu koncertnu dvoranu s auditorijem za oko 90 osoba. U ovom dijelu gradimo i stvaramo obrazovno-odgojno i kulturni centar na zadovoljstvo svih Siščanki i Siščana, a posebno ljudi koji će koristiti ovu zgradu, a to su naši sugrađani koji se bave kulturom“, naglasio je župan Celjak.

Obnovu Rimske 19 provodi Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, a radovi u iznosu 11,7 milijuna eura, financiraju se iz Fonda solidarnosti Europske unije. Županija, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja iz Fonda
solidarnosti Europske unije, obnavlja i staru zgradu Glazbene škole Frana Lhotke, a vrijednost radova iznosi 5,8 milijuna eura.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...