28 C
Sisak
Petak, 2 lipnja, 2023

Uređuje se ambulanta Doma zdravlja u Capragu

U tijeku je obnova i uređenje ambulante Doma zdravlja SMŽ u Capragu.

„Vrijednost radova je oko 3,4 milijuna eura koji se financiraju iz sredstava Fonda solidarnosti. Na ovom objektu ojačavaju se temelji, torkretiraju se zidovi, izrađivat će se armirano-betonski stupovi, mijenja se cijela stolarija i krov, objekt ćemo urediti izvana i iznutra te ga i energetski obnoviti. Nakon završetka obnove bit će kvalitetniji uvjeti za medicinsko i nemedicinsko osoblje, a vjerujem da će biti zadovoljni i naši pacijenti koji koriste zdravstvene usluge u okviru primarne zdravstvene zaštite na području Capraga“, istaknuo je župan Celjak prilikom obilaska radova.

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ Sanja Habek rekla je kako je zgrada ambulante u Capragu ostala u dobrom stanju nakon potresa.

„To je omogućilo da naše ordinacije, koje smo morali iseliti iz drugih dijelova grada Siska, preselimo ovdje. I prije toga, župan je uspio pronaći prostor za dio tih ordinacija u zgradi Komande u kojoj je Županija cijelo prizemlje dala na korištenje zdravstvenim ambulantama. Kada je počela obnova zgrade Komande morali smo iseliti te smo sve ordinacije preselili u ovu zgradu u Capragu. Trenutno je u ovoj zgradi 11 ordinacija obiteljske medicine, 4 pedijatra, 6 ambulanti dentalne medicine i 4 dentalna tehničara. Nakon završetka obnove imat ćemo odlične uvjete za rad u novim prostorima s novom i kvalitetnom opremom“, rekla je Habek.

Odlukom Županijske skupštine sve ambulante smještene u Capragu oslobođene su obveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora.

Zadnje novosti
Ostale novosti