21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Uređuje se ambulanta Doma zdravlja u Capragu

Datum:

Marketing

U tijeku je obnova i uređenje ambulante Doma zdravlja SMŽ u Capragu.

„Vrijednost radova je oko 3,4 milijuna eura koji se financiraju iz sredstava Fonda solidarnosti. Na ovom objektu ojačavaju se temelji, torkretiraju se zidovi, izrađivat će se armirano-betonski stupovi, mijenja se cijela stolarija i krov, objekt ćemo urediti izvana i iznutra te ga i energetski obnoviti. Nakon završetka obnove bit će kvalitetniji uvjeti za medicinsko i nemedicinsko osoblje, a vjerujem da će biti zadovoljni i naši pacijenti koji koriste zdravstvene usluge u okviru primarne zdravstvene zaštite na području Capraga“, istaknuo je župan Celjak prilikom obilaska radova.

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ Sanja Habek rekla je kako je zgrada ambulante u Capragu ostala u dobrom stanju nakon potresa.

„To je omogućilo da naše ordinacije, koje smo morali iseliti iz drugih dijelova grada Siska, preselimo ovdje. I prije toga, župan je uspio pronaći prostor za dio tih ordinacija u zgradi Komande u kojoj je Županija cijelo prizemlje dala na korištenje zdravstvenim ambulantama. Kada je počela obnova zgrade Komande morali smo iseliti te smo sve ordinacije preselili u ovu zgradu u Capragu. Trenutno je u ovoj zgradi 11 ordinacija obiteljske medicine, 4 pedijatra, 6 ambulanti dentalne medicine i 4 dentalna tehničara. Nakon završetka obnove imat ćemo odlične uvjete za rad u novim prostorima s novom i kvalitetnom opremom“, rekla je Habek.

Odlukom Županijske skupštine sve ambulante smještene u Capragu oslobođene su obveze plaćanja zakupnine za korištenje prostora.

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...