19 C
Sisak
Petak, 2 lipnja, 2023

Gradit će se nova zgrada policijske uprave u Sisku

 

Potpredsjednici Vlade RH, ministri Branko Bačić i Davor Božinović, su u ponedjeljak u pratnji sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka posjetili zgradu tzv. komande, bivšeg Ureda za obranu u Sisku, na kojoj traju radovi obnove vrijedni oko 2,5 milijuna €. Od toga se dva milijuna eura izdvaja iz Fonda solidarnosti EU. 

„Na ovoj zgradi će se ukloniti svi pregradni zidovi, ojačat će se postojeći nosivi zidovi, promijenit će se krovište, imat ćemo energetsku obnovu zgrade. Ono što je važno, imat ćemo nakon obnove, na korištenje multifunkcionalnu dvoranu u centru grada. U ovoj zgradi, između ostalog, bio je smješten Centar 112, a nakon obnove, u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova, Sisačko-moslavačka županija će koristiti zgradu za potrebe iz svoje nadležnosti.“ – rekao je župan Ivan Celjak prilikom obilaska gradilišta.

„Imamo jako dobru suradnju i s Ministarstvom unutarnjih poslova, to imamo priliku vidjeti kada nam je Ministarstvo prepustilo zgradu u Rimskoj 19 (u kojoj je bilo sjedište Policijske uprave i zatvor), koju će SMŽ obnoviti za potrebe Glazbene škole Frana Lhotke Sisak. U tom ćemo prostoru urediti i potreban prostor za galeriju, za udruge s područja kulture i Sisak će dobiti jedan reprezentativan kulturni centar u samom središtu grada,“ dodao je župan Ivan Celjak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je najavio gradnju nove zgrade Policijske uprave sisačko-moslavačke, na lokaciji sadašnje postaje policije Sisak i zemljištu iza nje (K.Č. BR. 1592 i 1589/2 K.O. SISAK,) gdje bi se na oko 15.000 kvadrata trebao graditi kompleks koji će obuhvatiti sve sadašnje objekte ministarstva unutarnjih poslova – službu 112, službe iz zgrade HT-a, interventnu policiju iz Strossmayerove te službe iz zgrade HCR-a.

„Ono što smo mi zajedno osmislili, a Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo provesti i krenulo već u taj postupak, jest na mjestu gdje je već sada smještena Policijska postaja Sisak, na nekih petnaestak tisuća m2, okupiti sve sastavnice Ministarstva unutarnjih poslova, dakle novu policijsku upravu, preseliti Centar 112, interventnu policiju. Šestog ožujka se otvaraju ponude vezane za idejno rješenje i tehničku dokumentaciju i nakon toga idemo u natječaj za dobivanje posla gradnje,“ rekao je ministar Božinović, koji je dodao da bi cijeli kompleks trebao biti završen za godinu, godinu i po dana.

U Županiji su nadodali kako će izgradnjom te zgrade na raspolaganju biti sadašnji objekt interventne policije u Strossmayerovoj ulici, a koji je u vlasništvu Strukovne škole i Srednje škole Viktorovac.

Zadnje novosti
Ostale novosti